Lomtalanítás Budaörsön – Pénteken kell kihelyezni a lomokat, szombaton szállítják el!

(Budaörs, 2022. szeptember 7. – Budaörsi Infó/budaors.hu) A lomtalanítás minden lakossági ügyfél számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás.

 

A lomhulladék elszállíttatására előzetes időpont-egyeztetést követően, a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség.

A BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója 2022. szeptember 9-én tartja a budaörsi lakótelepi társasházak lakói részére az évi egyszeri díjmentes lomtalanítást.

A hulladékot szeptember 9-én 16 órától lehet kihelyezni! A szemetet másnap, szeptember 10-én hajnalban szállítják el!

 

Lomtalanítás Budaörsön 2022

A lomtalanítás minden lakossági ügyfél számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás.

A lomhulladék elszállíttatására előzetes időpontegyeztetést követően, a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség.

Lomtalanítási igényüket ügyfélszolgálati elérhetőségeiken, valamint online időpontfoglaló rendszerükben is jelezhetik.

A lomtalanítás minden ügyfél számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig ingyenesen vehető igénybe.

A lomhulladék elszállítása az előzetes időpontegyeztetésnek megfelelően történik.

Házhoz menő lomtalanítás családi és nem lakótelepi társasházaknál

A családi, valamint a kisebb (nem a város lakótelepi övezetében található) társasházak esetében a tulajdonos/bérlő, vagy a társasház közös képviselője jelezheti a felmerülő lomtalanítási igényt.

A jelzést követően egy előre egyeztetett időpontban végzik el a begyűjtést az összes lakó esetében.

A lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia!

A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, a kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársak gépjárművel könnyen megközelíthessék és az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat.

Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem helyezne ki lomot, a Társaságnak nem áll módjában másik időpontot biztosítani!

lomtalanitas

Lakótelepi gyűjtőakció

A lakótelepen közterületi gyűjtőakció keretében évente egy alkalommal gondoskodnak a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról.

Erről a lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesítik a közös képviselőket.

A lakótelepi övezetben, az éves lakótelepi lomtalanítási akció előre meghirdetett időpontjában a lomhulladék – a helyszín adottságából fakadóan – a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő-járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezhető ki úgy, hogy az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat.

A környezet megóvása érdekében kérik, hogy zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljanak.

MI HELYEZHETŐ KI A LOMTALANÍTÁSKOR?

Lomtalanítás során kizárólag lomhulladék helyezhető ki, azaz olyan, a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényben nem helyezhető el.

Tilos kihelyezni lomtalanításnál:

Építési és bontási hulladékot gumiabroncsot gépjárműroncsot, vagy nem használható járművet, jármű alkatrészt ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladékot elektromos és elektronikai hulladékot veszélyes hulladékot háztartásokban keletkező vegyes hulladékot elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékot zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű) szénport, hamut földet

A lomhulladéknak nem minősülő hulladékot nem szállítják el, annak visszapakolásáról az ingatlantulajdonos vagy az adott ingatlan kezelője köteles gondoskodni.

A bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül.

Újrahasznosítható hulladékok

Újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) tilos lomtalanítás során kihelyezni.

Erre a célra, vegyék igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-járatokat, a hulladékgyűjtő-szigeteket, vagy a lakossági hulladékudvart a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban.

Veszélyes, illetve egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok leadása

Szigorúan tilos veszélyes és egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok kihelyezése.

Ezen hulladékok a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban szintén leadhatók.

A lomtalanítás által érintett közterületek rendjét és tisztaságát a Közterület-felügyeleti csoport ellenőrzi!


A BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója 2022. szeptember 9-én tartja a budaörsi lakótelepi társasházak lakói részére az évi egyszeri díjmentes lomtalanítást.


(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.