Egy ukrán férfit embercsempészéssel gyanúsítanak

Tíz, magukat bangladesi állampolgároknak valló utast, valamint ukrán sofőrjüket állították elő csütörtök este Budapest XXIII. kerületéből a rendőrök,

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság beosztottjai 2022. július 7-én 18 óra 6 perckor Budapest XXIII. kerületében, a Bevásárló utcán állítottak meg egy ukrán rendszámú kisbuszt, amelyet egy ukrán férfi vezetett.

A járműben a vezetőn kívül további 10, magát bangladesi állampolgárnak valló utas tartózkodott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a sofőrt embercsempészés gyanúja miatt a XX. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították. Az illegális migránsokat kihallgatásuk után a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra viszik.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.