Asztalitenisz Extraliga – A budaörsi női csapat aranyérmes

(Budaörs, 2022. május 16. – Budaörsi Infó) A férfiaknál a Celldömölk, a nőknél pedig a címvédő Budaörs nyerte az asztalitenisz Extraliga Komlón rendezett négyes döntőjét. A BSC története hatodik magyar bajnoki címét szerezte meg!

 

 

A vasárnapi finálékban az alapszakaszgyőztes Celldömölk, amely csak három játékossal, Fazekas Péterrel, Jakab Jánossal és Huzsvár Erikkel tudott kiállni, izgalmas csatában 7-6-ra verte a tavaly győztes Pécset.

Utóbbi mérkőzés margójára kívánkozik, hogy kiderült: a celldömölkiek iráni légiósa, Amir Hosszein Hodaei a megengedett két bajnokság helyett háromban is asztalhoz állt az idény során – a magyar mellett a franciában és a svédben is -, így eljárás folyik a klub ellen. Jogerős döntés egyelőre nincs, de elképzelhető, hogy utólag módosítani kell a négyes döntő végeredményét.

A vasi gárda 2018 óta először, összességében pedig kilencedszer lett aranyérmes. A férfi csapatbajnokság bronzérme a házigazda Komlói Bányászé lett.

 

 

A Budaörs a bajnok!

 


A nőknél a Budaörs Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga és Maksuti Anett – 6-2-re győzte le az alapszakaszt megnyerő és az előzetesen sokak által esélyesebbnek tartott Budapesti Erdértet, ezzel – 2011, 2013, 2015, 2020 és 2021 után – története hatodik magyar bajnoki címét szerezte.


 

A bronzérmet a négyes döntőben újonc Ajkát legyőző kecskeméti játékosok nyakába akasztották.

 

 

asztalitenisz_noicsapat

    

Eredmények:

Autókar Extraliga négyes döntő:

férfiak:
——–

a 3. helyért:
Komlói Bányász – BS Plastic Soltvadkert 7-6

döntő:
Celldömölki VSE Swietelsky Future FM I. – Pécsi TE PEAC Kalo-Méh I. 7-6

 

nők:
—-

a 3. helyért:

Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. – Ajkai ASE 5-3

 

döntő:

SH-ITB Budaörsi Sport Club I. – Budapesti Erdért SE 6-2

 

 

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.