A Budaörsi Kerékpáros Egyesület a Tour de Hongrie-n

(Budaörs, 2022. május 14. – Budaörsi Infó) A tavaszt minden kerékpáros várja, hiszen beindulnak a kerékpárversenyek. Ezzel a Budaörsi Kerékpáros Egyesület, a Fillari Team sem volt másként. Ráadásul az itthon megrendezett versenyek színvonala egyfajta kerékpáros ünnepet varázsolt az elmúlt egy héten az országban. A budaörsi közösség közös szurkolói kitekerést szervezett és kitelepültek sátorral, zászlóval, székekkel szurkolni egykori csapattársaiknak a Tour de Hongrie-n.

 

 

Hugauf Marcell, az Egyesület vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy épphogy lezajlott a Giro d’Italia, máris kezdődött a magyar körverseny, a Tour de Hongrie.

 

„Május 11-én rajtolt el a verseny, az eddigi legerősebb mezőnnyel. Az első szakasz Csákvár és Székesfehérvár között zajlott egy 198 km-es útvonalon, melynek különlegessége az volt, hogy az etyeki dombon háromszor is elhaladt a mezőny. Ezáltal kiváló helyszín volt szurkolni, melyet a szervezők is felismertek és a street food-os kitelepülésekkel, kivetítővel és a lelkes szurkolóknak köszönhetően igazi fesztivál hangulat kerekedett.

 

hugaufmarcell

 

 

A Fillari Team számára azért is különleges az idei kiírás, mert kettő korábbi csapattársunk is indul a versenyen, Dina Márton és D. Kovács Dávid.

Mindenképpen szerettünk volna egy felejthetetlen szurkolással biztatni őket, ezért közös szurkolói kitekerést szerveztünk és mi is kitelepültünk sátorral, zászlóval, székekkel.

A szurkolói kitekerés a Gellért térről indult, majd a BUBA útvonalán haladtunk Etyek felé Budaörsön, Törökbálinton és Biatorbágyon át. Útközben is csatlakoztak hozzánk sporttársak, így kb. 25-en érkeztünk meg Etyekre.”

 

 

 

tourdehangri (1)

 

 

Mikor érkeztetek a versenyre?

 

„Mi előző nap már kint voltunk és az útfeliratokat már felfestettük, így más dolgunk nem volt, mint várni a mezőnyt, beszélgetni és jól érezni magunkat. A versenyt telefonon követtük, szólt a zene, volt enni és innivaló, így a szökevények, majd a mezőny érkezésekor teljes erőből tudtunk szurkolni.

Marci a teljes szakaszon szökésben volt, nagyon jó volt látni aktívan és jól versenyezni. Dávid a mezőnnyel érkezett meg és többször is emlékezetessé tette a napot, azzal hogy viccesen kilocsolt ránk a kulacsából, a következő körben pedig előre jött és az egész csapattal lepacsizott. Innentől a nap hátralévő részében többször is emlegették őt a srácok és a többi szurkoló.

A Fillari tábor most is megmutatta, hogy tud szurkolni, jól érezni magát és hogy szívesen látja a többi szurkolót a sátránál, hogy a mezőnyt együtt biztassuk. Még nem ért végett a verseny, de már alig várjuk a 2023-as kiírást és útvonalakat. Biztos készülünk valami hasonlóval.”

 

tourdehangri (2)

 

 

Az Etyeki Önkormányzat videójában, amit a versenyről készített, a budaörsi fiúkat is láthatjuk néhány képkocka erejéig! Megéri megnézni! 

 

 

 

 

A videót ide kattintva is meg lehet megnézni! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.