Népszámlálás 2022 – Június 12-ig lehet szavazóbiztosnak jelentkezni

(Budaörs, 2022. május 13. – Budaörsi Infó) 2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három időszakra tagolódik:

1. időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;

2. időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;

3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél, akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el, feladatuk a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek  felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele.A számlálóbiztosnak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

– legalább középfokú végzettség,

– magabiztos alapvető számítógépes ismeretek (tablet kezeléséhez),

– jó fellépés, beszédkészség, kapcsolatteremtő képesség,

– konfliktuskezelő készség, motiváltság, precizitás,

– megfelelő helyismeret,

– titoktartás,

– vállalja a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátítását és a vizsgázást,

– a felkészüléshez rendelkezik saját eszközzel (PC, laptop, tablet) és interneteléréssel,

– a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail címmel.

Elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően tett sikeres vizsga után történik meg a szerződéskötés a számlálóbiztosi feladatok ellátására.

Amennyiben úgy érzi, hogy a felsorolt feltételeknek megfelel és számlálóbiztosnak jelentkezne, kérik, hogy a jelentkezési lapot kitöltve küldje meg Budaörs Város Önkormányzat Jegyzőjének (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) postacímre vagy leadhatja személyesen a Budaörsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Jelentkezési határidő: 2022. június 12.

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azok összesített formában kerülnek nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Jelentkezési lap számlálóbiztosoknak

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.