Fekvőrendőr kihelyezéséről kéri az Alsóhatár utca érintett szakaszán lakók véleményét a hivatal

(Budaörs, 2022. február 15. – Budaörsi Infó) Lakossági igény merült fel arra vonatkozóan, hogy a sebességkorlátozás hatékonyabbá tétele érdekében az Alsóhatár utca budaörsi szakaszán (a Kertész utcától a Kikelet utcáig) előre gyártott forgalomcsillapító küszöb kerüljön elhelyezésre.

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a körzet képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a telepíteni kívánt típusú forgalomcsillapító küszöbbel megegyező kivitelűt az Önkormányzat már sikeresen alkalmazott Budaörs több utcájában, pl. a Zichy Péter, a Muskátli, és a Kikelet utcában.

 

 

tothferenc2019

 

„Tavaly már egy sebességmérő is kihelyezésre került az érintett szakaszon, azonban sajnos jól láthatóan ennek nem nagyon van visszatartó ereje.

Képviselőként azt is kértem a rendőrségtől, hogy hatványozottan figyeljenek oda a Kereskedők útja valamint az Alsóhatár utcai szabálytalankodókra.

A Polgármesteri Hivatal Műszaki Ügyosztálya jelen felmérés keretén belül az Alsóhatár utca érintett szakaszán lakók véleményét kéri, hogy egyetértenek-e azzal, hogy előre gyártott forgalomcsillapító küszöb kerüljön elhelyezésre, továbbá támogatják-e azt, hogy az ingatlanuk elé kerüljön a forgalomcsillapító küszöb (természetesen a magáningatlanokra való behajtást nem akadályozó módon). Az Alsóhatár utca budaörsi szakaszának hosszát figyelembe véve szakmailag egy keresztmetszetben tartjuk indokoltnak forgalomcsillapító küszöb elhelyezését.

 

 

fekvorendor2

 

Az elmúlt hetekben az körzet önkormányzati képviselőjeként bejártam a környéket és kértem a lakosokat, hogy írásban jelezzék, hogy kérelmezik-e a fekvőrendőr elhelyezését, illetve, hogy vállalják-e azt, hogy adott esetben az ő házuk elé kerüljön lefektetésre.

Most arra várunk, hogy a válaszok megszülessenek, és az érintett lakók több mint felének beleegyezése esetén a közeljövőben a küszöb a költségvetési források függvényében kiépítésre fog kerülni.”

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.