Székely Benedek (Fillari Team Budaörs) ezüstérmes lett a Cyclo-cross Országos Bajnokságon

(Budaörs, 2022. január 10. – Budaörsi Infó) Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka sorozatban negyedik magyar bajnoki címét nyerte vasárnap cyclocrossban (terepkerékpár). A férfiaknál Búr Zsolt címvédőként szerezte meg az elsőséget a városligeti Királydombon. A budaörsi Székely Benedek (Fillari Team) második lett.

 

2022. január 9-én Budapesten a Városligetben került megrendezésre a 2021/22-es Cyclo-cross Magyar Országos Bajnokság futama, ahol eldőlt a bajnoki mezek sorsa.

A hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik Vas 2019, 2020 és 2021 után ismét a legjobbnak bizonyult. Ezzel továbbra is három szakág négy bajnoki trikóját birtokolja az SD Worx 20 esztendős kiválósága.

A második helyet Schmidel Regina, a harmadikat Jordán Dorka szerezte meg a nagyszámú nézőközönség előtt.

A családi nappal egybekötött ob-n a férfiak versenyében Búr Zsolt Székely Benedeket és Cser Gábort megelőzve diadalmaskodott.

A szakág viadalait néhány kilométer hosszú körpályákon rendezik, a versenyzők földutakon, füves területeken és aszfalton haladnak különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül.

„Nagy örömmel fogadtuk a Magyar Kerékpáros Szövetség döntését és büszkék vagyunk rá, hogy idén a Liget Budapest Projekt keretében megújult Városliget adott otthont a cyclocross szakág egyik legfontosabb hazai megmérettetésének” – idézte a Városliget Zrt. közleménye Gyorgyevics Benedek vezérigazgatót.

 

Eredmények (a magyar szövetség honlapja alapján):

 

cyclocross (terepkerékpár), magyar bajnok:

 

férfiak:

Búr Zsolt (Vialand Racing Team) 54:43 perc

2. Székely Benedek (Fillari Team Budaörs) 56:57

3. Cser Gábor (Epronex-Hungary Cycling Team) 57:35

 

nők:

Vas Kata Blanka (SD Worx) 39:27 perc

2. Schmidel Regina (Cube-Csömör) 45:09

3. Jordán Dorka (Panorama Hungary WCT) 47:08

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.