A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákja a Yalen-en folytatja tanulmányait

(Budaörs, 2021. december 20. – Budaörsi Infó) Példa nélküli siker történt az Illyéshez köthető diákok körében. Dörnyei Bendegúz tavaly végzett az Illyésben, és 47.000 (!) jelentkező közül azon kevesek egyike, aki bekerült a YALE-re.  

 

 

Dörnyei Bendegúz közösségi oldalán így számolt be az eseményről barátainak:

 

„Örömmel jelentem, Magyarország újra képviselve lesz a Yale-en (és az Illyés felkerült az Ivy League térképére.

 

Sok év munkája van ebben, több száz óra jelentkezéssel töltött idő, kudarcok, de végül mindez beért. A felvétel mellett ráadásul a maximális, majdnem 98%-os ösztöndíjat is sikerült elnyernem, ami a jövő évre 86.300 dollárt jelent. Tandíj, szállás, étkezés, biztosítás, és sok egyéb költség is finanszírozva van az egyetem által.

 

Tavaly 4,6%-os volt a felvételi sikerességi ráta, és az elmúlt 5 évben, 2017-2021 között összesen 1 alkalommal került be magyar jelentkező, így végig az járt az eszemben hogy ez lehetetlen… bár titkon végig bíztam abban is, hogy meg lehet törni a statisztikát.

 

ÉS VÉGÜL CSAK MEGÉRTE HINNI BENNE!!

 

Hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, aki ehhez bármilyen formában hozzájárult és segített az idáig vezető hosszú, kalandos úton.”

 

 

yale_illyes

 

 

Dörnyei Bendegúzt így mutatta be tavaly az InnoGEN a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közösségépítő platformja:

 

„15 évesen megalapította első startupját, hogy csökkentse a háztartási ételpazarlást.

17 évesen csatlakozott a Skeebdo csapatába és pár hónapja sikeresen léptek piacra alkalmazásukkal, melynek segítségével a felhasználók a kedvenc filmjeik nézése közben bővíthetik angol szókincsüket.

2020-ban a Startup Maffia vezetőségi tagja lett, és 2021 nyarától egyesületi elnöki pozíciót tölt be.

2020-ban megszervezte az első országos kenus konferenciát, ahol a világ- és olimpiai bajnok sportolókat Törökbálint polgármestere köszöntötte nyitóbeszédével.”

 

Számos nemzetközi és hazai innovációs és startup verseny győztese is Bendegúz.

 

Közel 47.000 (!) jelentkező közül azon kevesek egyike, akik elmondhatják: a YALE diákja. A szakot egy év általános képzés után lehet kiválasztani, minden kapu nyitva áll előtte!

 

 

ILLYES55 (16)

 

 

Az Illyés Gyula Gimnázium tanári kara az iskola közösségi oldalán gratulált neki.

 

 

ILLYES55 (2)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.