Illyéses tehetségek – Hajdú Zsófiát „Kiemelt nívódíjjal” jutalmazták

(Budaörs, 2021. október 29. – Budaörsi Infó) A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákjai a legkülönbözőbb területeken érnek el sikereket, rengeteg sokféle tehetség mutatkozik meg évről-évre. Legutóbb Hajdú Zsófia, 11. a osztályos tanulót ,,Kiemelt nívódíjjal” jutalmazták. 

 

Több mint száz produkcióval neveztek a Halmos Béla Országos Népzenei Találkozóra, amelyet október 16-án és 17-én 19. alkalommal rendeztek meg Bonyhádon.

A Kárpát-medencei magyarság, valamint a magyarországi nemzetiségek autentikus zenéjét megszólaltató amatőr előadók és népzenei iskolák növendékei egyaránt jelentkezhettek.

A gyermek kategória felső korhatára 14 év volt, az ifjúsági kategóriába 14-20 évesek versenyeztek, a felnőtt kategóriában pedig 20 év felettiek.

A produkciókat négytagú zsűri értékelte Eredics Gábor népzenész vezetésével. A rendezvény első napján a Dűvő zenekar adott koncertet és táncházat is rendeztek.

Erre a versenyre nevezett be egy moldvai népdalcsokorral Hajdu Zsófia, akinek műsorát ,,Kiemelt nívódíjjal” jutalmazták.

 

hajduzsofiillyesdij

 

A nagy múltú találkozót kétévente rendezi meg a bonyhádi művelődési központ, névadója, a 2013-ban elhunyt népzenész és népzenekutató, Halmos Béla egyik elindítója volt a bonyhádi rendezvénynek.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.