Csaknem félszáz űrhajóst vár Budapestre a Nemzetközi Űrhajós Szövetség kongresszusa

Várhatóan csaknem félszáz űrhajós érkezik Budapestre, a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association of Space Explorers – ASE) 33. kongresszusára – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

 

A november 1-5. között tartó rendezvény jelentős lépés az űrkutatás népszerűsítése, és az abban egyre jelentősebb szerepet vállaló magyar egyetemek, kutatóintézetek, vállalkozások számára – írták.

A rendezvényt 1986-ban is Budapesten tartották, és azóta többek között Washington, Peking, Moszkva, Tokió is helyszíne volt. A közlemény kiemelte, hogy Magyarország erőn felül teljesít az űrkutatásban, a közelmúltban több belföldi fejlesztésű űrtechnikai eszköz szerzett nemzetközi elismerést.

A 2020-ra tervezett kongresszus a járvány miatt került át idén őszre. A vendégek szakmai és ismeretterjesztő programokon vesznek majd részt, mindenszentek napján fát avatnak az elhunyt űrhajósok emlékére a budapesti Városligetben, majd ellátogatnak több vidéki városba, ahol az űrkutatás iránt érdeklődőkkel találkoznak – közölték.

    A programokról a rendezvény honlapja tájékoztat.

 

 

(Kép: Farkas Bertalan űrhajós a Budaörsi Infó egy korábbi számával 2016-ban)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.