Menczer Tamás államtitkár beszédet mondott Budaörsön a helyi Fidesz-KDNP ’56-os megemlékezésén

(Budaörs, 2021. október 23. – Budaörsi Infó) A nemzeti ünnep előestéjén 2021. október 22-én a Fidesz és a KDNP budaörsi helyi csoportjainak szervezésében a Nepomuki Szent János templom kertjében álló Mindszenty-szobornál tartottak megemlékezést Budaörsön. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 

 

A jelenlévőket Dr. Czuczor Gergely, a helyi Fidesz szervezet vezetője köszöntötte:

„Mindszenty József bíboros, hercegprímás szobra előtt állunk, amely szobor 2009.október 8-a óta dísze Budaörsnek. Magyarország katolikus főpapjaként 1948-ban járt Mindszenty Budaörsön, amikor több fiatalt is megbérmált.

 

 

okt22_fidesz2021 (2)

 

A helyi Fidesz-KDNP helyi szervezetei nem véletlenül tartják itt a október 23-ai megemlékezésüket, hiszen emlékezhetünk, hogy Mindszenty bíboros koholt vádak alapján, kegyetlen kínzások után került a Rákosi diktatúra börtöneibe 1948 karácsonyán, ahonnét az ’56-os szabadságharc idején a forradalmárok szabadították ki a főpapot. Emlékét a róla elnevezett helyi általános iskola méltán őrzi.”

 

 

okt22_fidesz2021 (4)

 

okt22_fidesz2021 (3)

 

okt22_fidesz2021 (9)

 

Ezt követően Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kapott szót, aki beszédében kiemelte, hogy 1956 és 2006 ugyanazt tanítja: ne vezessék az országot azok, akik gazdaságilag és morálisan tönkretették, ne vezessék, akik egyházellenesek, akik folyamatosan hazudoznak, és ne vezessék azok, akik képesek rátámadni a magyar emberekre.

 

 

okt22_fidesz2021 (6)

 

Menczer Tamás az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából hangsúlyozta, hogy nincs olyan nagy és erős hatalom, amely a magyarok szabadság iránti vágyát le tudná győzni.

Az 56-osok azt mondták, hogy elég az elnyomásból, a saját országunkról, a hazánkról és az életünkről újra mi akarunk dönteni és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, hogy hogyan kell élnünk. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse – fűzte hozzá az államtitkár.

Azt mondta, hogy 1956-ban példát állítottak elénk hazaszeretetből, de csak 1990-ben tudott Magyarország megszabadulni az elnyomóktól, és 2010-ben az Orbán-kormány kezdte meg az országépítő és nemzetegyesítő munkát.

 

 

okt22_fidesz2021 (8)

 

Emlékeznünk kell arra, hogy 2010 előtt volt egy kormányzat, amely pontosan ugyanazt csinálta, amit a kommunisták a rendszerváltást megelőzően: gazdaságilag és morálisan tönkretették az országot, egyházellenes és nemzetellenes politikát folytattak, és folyamatosan hazudoztak a magyar emberek szemébe – hangoztatta.

Menczer Tamás felidézte: amikor az embereknek elege lett a Gyurcsány-kormányból, a miniszterelnök azt mondta, hogy el lehet innen menni. A legnagyobb problémája ezzel a kijelentéssel az, hogy Magyarország nem az ideiglenes állomáshelye, hanem a hazája. Kommunista, globalista és internacionalista felfogás az, hogy bármikor bárhonnan szívfájdalom nélkül el lehet menni, hiszen a kommunisták, a globalisták és az internacionalisták tekintik az aktuális pozíciójukat ideiglenes állomáshelynek – fogalmazott.

 

 

okt22_fidesz2021 (5)

 

A KKM államtitkára megjegyezte, hogy amikor 2006-ban a magyar embereknek elegük lett, akkor – hasonlóan a korábbi kommunista rendszerhez -, a miniszterelnök rátámadt a magyar emberekre.

2006. október 23-án 3658 könnyfakasztó gránátot és gumilövedéket lőttek ki, 130 ember sérült meg, a sérülések 39 százaléka fejsérülés, 11 százaléka nyaki volt; 14 szemsérülés történt, ebből négy maradandó, és egy férfi, akinek az egyik szeme már korábban is rossz volt, a jó szemét pedig kilőtték, az öngyilkosságot választotta – részletezte Menczer Tamás.

 

 

okt22_fidesz2021 (11)

 

A beszédeket követően koszorúzásra került sor.

 

 

okt22_fidesz2021 (1)

 

okt22_fidesz2021 (10)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.