Jövő Bajnokai régiós foglalkozást tartottak Budaörsön – Olimpikonok is eljöttek a Városi Uszodába

(Budaörs, 2021. szeptember 23. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club Úszószakosztálya mint a Közép-Magyarország III. régió régióközpontja közös szervezésben a Közép-Dunántúl régióval nagyszabású Jövő Bajnokai utánpótlás eseményt szervezett 2021. szeptember 18-án. Vendégül látták Budaörsön Wladár Sándort, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Krajnyák György utánpótlás szövetségi kapitányt. Meglepetésvendégek sora, neves olimpikonok is kilátogattak a régiós eseményre.

 

 

Az elmúlt hétvégén a Közép-Magyarország 3. és a Közép-Dunántúl régió ifjú tehetségei találkoztak a Budaörsi Városi Uszodában, ahol váltásban két kiváló edző irányítása alatt pallérozódhattak a fiatalok. Pass Ferenccel a fordulók helyes technikai kivitelezését, Dr. Egressy Jánossal pedig a szárazföldi tréninghez elengedhetetlen nyújtásokat gyakorolhatták – írta a részletekről a Magyar Úszó Szövetség honlapja.

 

 

jovo_bajnokai_uszas_foglalk1_budaorson_2021szept18

 

 

Meglepetésvendégként bajnokok sora látogatott ki a régiós utánpótlás rendezvényre.

 

 

jovo_bajnokai_2021szept18_budaors_rasovszky_darnyi_risztov

 

 

Többek között ott volt Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó, aki a közös képek és autogramok mellett megosztott néhány gondolatot is a jövő bajnokaival:

„Az, hogy itt vagytok és bekerültetek ebbe a programba egy különleges és nagy lehetőség, hiszen ez lehet akár az ifi és a felnőtt válogatott előszobája számotokra.”

 

 

jovo_bajnokai_uszas_foglalk1_budaorson_2021szept18_wladar

 

 

Wladár Sándor, olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség elnöke rövid beszédben kitért arra, hogy miért is fontos ez a program, és a fiatal versenyzők hogyan tudják a maguk javára fordítani az itt tanultakat:

„Anno a mi korunkban nem volt még ilyen program, viszont a technikai elemeket, mind a vízben a mind a szárazföldön kőkeményen be kellett gyakorolni. Volt olyan edzésem, ahol vagy száz rajtot is csináltatott velem az edzőm, mert látta, hogy ez az, ami nem megy. Ezek a képzési programok többek között azt is segítik, hogy ne csak az edzéseken, hanem az ilyen és ehhez hasonló találkozókon, elismert szakemberek segítségével tudjátok helyesen elsajátítani a látottakat, valamint, hogy csiszoljátok, tökéletesítsétek a tudásotokat, mert ezeket most kell jól megtanulni. Az pedig, hogy egy ilyen rendezvényt, egy ennyire komplex helyszínen tudtunk tető alá hozni – mint amilyen a Budaörsi Városi Uszoda – csak emeli a program színvonalát, úgyhogy innen is köszönettel tartozunk Budaörs Város Önkormányzatának.”

 

 

jovo_bajnokai_uszas_foglalk_budaorson_2021szept18_darnyi_risztov

 

 

Risztov Éva és Darnyi Tamás olimpiai bajnokok is Budaörsön vendégeskedtek, akik már a jelenlétükkel is motiválták az ifjú úszókat. Plusz inspirációként pedig Risztov Éva mesélt a jelenlévőknek arról, hogy karrierje során mennyi hullámvölgyön keresztül vezetett az útja az olimpiai aranyig, amit csak úgy tudott elérni, hogy megragadott mindent lehetőséget. Arra buzdította a Jövő Bajnokait, hogy éljenek a program nyújtotta lehetőségekkel.

 

 

jovo_bajnokai_uszas_foglalk2_budaorson_2021szept18_darnyi_risztov

 

 

jovo_bajnokai_uszas_foglalk3_budaorson_2021szept18

 

 

 

Az eseményről készült videót ide kattintva lehet megnézni:

https://www.facebook.com/uszoszovetseg/videos/209105857855731/

 

 

jovo_bajnokai_2021szept18_budaors_uszoda

 

 

 

(Budaörsi Infó / Fotók: MÚSZ/Derencsényi István / Videó: MÚSZ facebook)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.