Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Reggeli menü

(Budaörs, 2021. szeptember 19. – Budaörsi Infó) Arra gondoltam, hogy most egy kedvenc reggeli menüt osztok meg, mert arról ritkábban esik szó receptek kapcsán, pedig itt is lehet egyszerű, de különleges finomságokat kreálni. Én egyébként nagyon szeretek hétvégéken pazar családi reggelit készíteni. Akkor van rá idő, hogy úgy rendesen megadjuk a módját: a tojástól indítva a végén a baracklekvárig bezárólag, szépen kitálalva, sokféle finomsággal, ráérősen falatozva közösen indítani a napot. Van ebben számomra valami pompázatos, amitől igazán jól indul a hétvége.

 

Hozzávalók:

6 db tojás

4 szelet bacon

metélőhagyma

2 db paprika

8 db gomba

2 fej vöröshagyma

pici lilahagyma

csokor petrezselyem

2 db paradicsom

2 szál bazsalikom

olívaolaj

 

REGGELI

 

Elkészítés: Igazából egy nagyon egyszerűen elkészíthető, de roppant látványos és fenségesen finom reggeliről van szó, amivel az egész családot ünnepi hangulatba lehet hozni a hétvégére. A sütőt előmelegítem 200 fokra.

Hipp-hopp vékony szeletekre összevágom a paprikát, hagymát és a gombát és olívaolajon sóval lesütöm kb. 12-15 perc alatt úgy, hogy helyenként üvegesre sül, helyenként pedig megpirul a paprika és a hagyma. Elképesztőn finom illata van! Ha csak paprika van akkor sült paprika készül, illetve egyéb zöldség is belesüthető pl. cukkini. A vége fele beleszóróm az apróra felvágott jó sok petrezselymet és picit átsütőm azzal is, hogy felszabaduljon az intenzív íze.

 

REGGELI3

 

A muffin forma mélyedéseit beolajozom, belefektetem a bacon szeleteket és betolom a sütőbe 3-5 percre, hogy picit megpiruljon. A kis szalonnás ágyakra aztán ráütök egy-egy tojást, azt megsózom és kevés snidlinggel megszóróm. Bármilyen szárított vagy zöld fűszer is kiváló lesz, de akár sajtot is lehet rá tenni. Az így előkészített tojásokat betolom a sütőbe és 8-10 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütöm.

Míg a tükörtojás a sütőben, a zöldség pedig a serpenyőben sül két lédús paradicsomot és egy picike lilahagymát nagyon apró kockákra vágok, egy tálba teszem, összekeverem, rászóróm az apróra vágott bazsalikomot, sózom és meglocsolom olíva olajjal (tökéletes rá szárított bazsalikom és/vagy oregánó is). Ezt a mennyei illatú paradicsomot aztán ráteszem a ropogós pirítós kenyérre (legjobb kovászos kenyérrel) – és itt készen is vagyok.

 

REGGELI44

 

A szépen sült baconos tojásokat körbe vágva kiemelem a formából és tányérra teszem, mellé a szaftos paradicsomos pirítóst és egy adag illatos sültpaprikás gombát.

Jó étvágyat hozzá!

Géczy-Gaál Szilvia

 

REGGEL5

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.