Forgalmat zavaró trélerek Budaörsön

(Budaörs, 2021. szeptember 13. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy Budaörsön a Kereskedők útján és a Szerviz úton a gyorshajtás ellen miképpen szándékozik a hatóság fellépni. Más ügyben, de szintén ezen útszakasszal összegfüggésben a négyes választókörzetből több megkeresést kapott a helyi önkormányzati képviselő, dr. Tóth Ferenc, így ezekkel kapcsolatban kérdeztük.

 

 

Dr. Tóth Ferenc a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Kereskedők útja elejénél található autókereskedésbe érkező trélereknek a közúton történő rakodásai több esetben zavarják a forgalmat.

 

Az egyik panaszos a következőkről számolt be:

„Az is állandó balesetveszélyt okoz, hogy az autókereskedésbe autókat szállító trélerek napi szinten – a megállni tilos tábla ellenére – elfoglalják az egyik sávot és órákon át ott pakolják le a trélerekről az autókat – vagyis állandóan a szembe sávba áthajtva kell kerülgetni őket.

Egyetlen alkalommal sem láttam, hogy a trélerek behajtottak volna a kereskedés udvarára és ott pakoltak volna le. Pedig nyilván minden lehetőség adott rá, hiszen e nélkül nem kaptak volna a kereskedések működési engedélyt!

Ez ellen is jó lenne tenni valamit!”

 
A képviselő felvette a kapcsolatot a kereskedéssel, azzal kapcsolatban hogy milyen intézkedéseket tudnának tenni a probléma kezelésére. A napokban kapott a választ a cégtől:

„Természetesen nem célunk balesetveszélyes helyzetet teremteni és kényelmetlenséget okozni a lakosságnak.
Felvettük a szállítmányozó céggel a kapcsolatot, miszerint csak szabályosan állhat meg a tréler.

A jövőben a szállításokat délelőtt 9 óra utánra időzítjük. Elnézést kérünk a bejelentőktől az esetleges kellemetlenségekért!”

 

Remélhetőleg így az ügy nyugvópontra jut és nem lesznek a jövőben ilyen balesetveszélyes helyzetek.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.