Autók látták a kárát a fűnyírásnak több utcában Budaörsön

(Budaörs, 2021. április 29. – Budaörsi Infó) Budaörsi lakosok hívták fel a figyelmünket arra, hogy az elmúlt napokban a közterületen fűnyírási munkákat végeztek a BTG munkatársai. Sajnos ezt onnan lehetett több utcában is észrevenni, hogy a járda vagy a zöldfelület mellett parkoló autók oldala a felcsapódott fű és por miatt „új színt kapott”. 

 

 

A fűnyírás a Kisfaludy utcában sem sikerült túl jól szerdán, így bosszankodhattak az ottlakók és ott parkolók az autóikra felcsapódott levágott fű és szennyeződés miatt. Egy hölgy, aki éppen felseperte a háza előtt a levágott füvet, elmondta munkatársunknak, hogy olyan gyorsan végezték el a munkát az emberek, hogy mire a zajra kiment, már el is tűntek.

Budaörs szerte végeztek hasonló „eredménnyel” munkát, a Baross és a Lévai utcából is volt ilyen jelzés.

 

 

funyirasauto3

 

 

A Budaörsiek elnevezésű közösségi csoportban is parázs vitát váltott ki a héten zajló sövény- és fűnyírás. Többen úgy gondolják, hogy akit zavar a levágott és otthagyott zöld hulladék, az végezze el saját maga a munkát, mások pedig úgy gondolják, hogyha a BTG munkatársai elvégzik ezt a feladatot, akkor jobb lenne, ha körültekintőbbek lennének, ugyanis nem csak levágott fű kerülhet az autókra, hanem a felcsapódó kövek meg is sérthetik a fényezést.

Mindenesetre a Kisfaludy utcában az autók mintha csatából tértek volna vissza, úgy néztek ki szerdán.

 

 

funyirasauto

 

 

A hasonló munkálatokat Törökbálinton például úgy végzik, hogy egy ideiglenesen odatartott védőparaván vagy ponyva segítségével kímélik meg a parkoló autókat a művelet idejére.

 

 

funyirasauto5

 

 

Budaörsön a fűnyírást a BTG munkatársai végzik. A felmerült lakossági problémával kapcsolatban megkerestük őket szerdán. Amint válaszolnak frissítjük cikkünket.

 

 

UPDATE

 

Hivatalos választ az ígéretek ellenére még nem kaptunk, de a Budaörsiek elnevezésű közösségi csoportban a BTG így reagált az esetre:

 

 

btgkomment

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.