Húsz zsáknyi szemetet gyűjtött össze a lelkes kis csapat a hétvégén Budaörsön

(Budaörs, 2021. január 12. – Budaörsi Infó) A Zöld Erdőben Jártam Budaörsi Egyesületről már többször olvashattak hírportálunkon. Legutóbb arról számoltunk be, hogy az általuk szervezett I. Nagyon-Nagy Szemétszedés sajnos el kellett halasztaniuk a koronavírus-járvány miatt. 

 

 

Az Egyesület már több szemétszedést szervezett Budaörsön, amivel az a céljuk, hogy felhívják a helyi lakosok figyelmét arra, hogy ne szemeteljenek, óvják jobban a környezetüket.

Betlehem Csaba, az Egyesület vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mivel a koronavírus miatt még nem lehet a Nagyon-Nagy Budaörsi Szemétszedést megszervezni, azért a hétvégén egy kis részt az erdő szélen idén is kezelésbe vettek.

 

 

szemetszedes2

 

A lelkes helyi lakók ismét összeszedték a szemetet a Csíki hegyekhez vezető Som, Szüret, Felsőszállás, Sóvirág, Galagonya és Csalogány utca környékén, valamint az erdei ösvények mentén.

A BTG támogatásával megint 20 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

 

Betlehem Csabától azt is megtudtuk, hogy Zarandy Bea és férje, Ábrahám István a motorja ennek az éves rendbeszedésnek.

„Kérjük az erre kirándulókat, hogy a zsebkendőt és narancshéjat se dobják el, valamint a kutyaürüléket ne hagyják az utak mentén, ássák el vagy, ha nejlonba gyűjtik, azt vigyék magukkal, ne hagyják itt nekünk bokrokra akasztva, vagy az út szélén.

Az erdő mindenkié, vigyázzunk rá!

Egyénileg is gyűjthetjük a szemetet, csak egy zacskó kell a zsebbe. Hátha egy év múlva kevesebb zsákra lesz szükségünk…” – emelte ki Zarandy Bea. 

 

 

szemetszedes

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.