A Pest Megyei Polgárőr Szövetség járőre beazonosította a két szétbontott autót

(Budaörs, 2021. január 9. – Budaörsi Infó) Az elmúlt hetekben sokakat foglalkoztatott a közösségi felületeken az a két szétbontott autó, amit az egyik budaörsi bevásárlóközpont parkolója mellett hagyott vagy „veszített el” a tulajdonosa. Budaörsön sajnos több helyen találni ilyen roncsokat. 

 

 

A közösségi oldalon élénk vitát váltott ki, hogy vajon kinek a feladata eltávolítani az ilyen gépjárműveket, vagy milyen esetben és meddig tárolható egy roncs az út mentén, vagy magánterületen.

Az egyik kommentelő kikereste és posztolt erről bővebb információt: 

„Erről a KRESZ – 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet – rendelkezik, amely az 59. § 3. pontjában kimondja, hogy „azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.

 

A közterület-felügyelet tehát nem köteles ezeket a gépjárműveket eltávolítani a közterületről, ám ha megteszi – például lakossági bejelentés nyomán –, az mindig a tulajdonos költségére történik. Ebbe beletartozik a jármű elszállításának, valamint tárolásának költsége is. Ha az eltávolítástól számított hat hónapon belül a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója nem jelentkezik, az autó a közterület-felügyelet tulajdonába kerül.”

 

 

fbautoroncsok

 

A helyszín, ahol az autók voltak magánterület, de a Pest Megyei Polgárőr Szövetség járőre rövid időn belül beazonosította a két darab illegális bontás alatt lévő gépkocsit, majd értesítette az illetékes hatóságokat.

 

autoroncs

 

autoroncs2

 

A Rendőrség és a Közterület felügyelet a polgárőri jelzésre a szükséges intézkedéseket megtette.

 

Bízunk benne, hogy mihamarabb el is szállítják a gépjárműveket.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.