Arany fokozatú minősítést kapott a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus

(Budaörs, 2020. december 23. – Budaörsi Infó) A Christmas Inside International online kórusfesztiválon december 20-án a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus ARANY fokozatú minősítést szerzett. A kórus vezetője pedig a “A Fesztivál Legjobb Karnagya” címet nyerte el. Gratulálunk! 

 

 

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus karnagya, Krasznai Gáspár az öttagú – olasz és orosz karnagyokból álló – bizottságtól “A Fesztivál Legjobb Karnagya” címet nyerte el.

Nagy gratuláció illeti Szabó Marcell zongoraművészt, Budaörs polgárát is a brilliáns zongorakíséretért és Burkus Boglárkát a szólóénekért, akiknek nagy szerepe volt az elért sikerben.

A fesztivál előzményét az adta, hogy a járvány miatt az idén semmilyen kórusfesztivált nem lehetett megszervezni, ezért a Chorus Inside szervezet úgy gondolta, hogy Christmas Inside címmel online rendez fesztivált, amelyen a jelentkező együttesek egy 2019-nél nem régebbi felvétellel vehettek részt.

A produkciókat nemzetközi bizottság értékelte, pontozta, amelynek alapján a kórusok minősítést szereztek.

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus is benevezett a fesztiválra azzal a videófelvétellel, amely 2019. december 15-én készült a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola és Szakgimnázium dísztermében. A résztvevő kórusok bemutatkozása december 20-án délután szintén online történt, a díjkiosztó ünnepség pedig az esti órákban.

Karácsony előtt néhány nappal ez a díj a legszebb ajándék, amit kaphatott a Kórus és Karnagya.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.