Online tartalmakkal segíti az oktatást a Nemzeti Múzeum

Online segédanyagokkal, virtuális kiállításokkal és adatbázisokkal támogatja a történelemtanárok munkáját, illetve szolgálja ki az érdeklődőket a járványügyi korlátozások alatt is a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM).

 

Az MNM múzeumpedagógusai és múzeumandragógusai által összeállított online anyagok célja, hogy megkönnyítsék az otthoni tanulással töltött időt és segítsék a tanárok, tanítók munkáját.

A tananyagok elsősorban a múzeum gyűjteményére építenek, tárgy-, és forrásközpontúak, segítik az egyes korszakok bevezetését vagy ismétlését, illetve megtalálhatóak köztük olyan feladatok is, amelyek egy-egy témakör komplex, akár önálló feldolgozását teszik lehetővé – közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Múzeum.

Az MNM online oktatást segítő tananyagai az őskortól a 20. századig, korszakokra és korosztályra bontva a https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/nonstop-nemzeti-muzeum-segitseg-online-oktatashoz-0 honlapon találhatók meg.
Mint a közlemény emlékeztet, az MNM honlapján (https://mnm.hu/) elérhetők a Nemzeti Múzeum virtuális kiállításai, saját Youtube-csatornája és blogja, a Seuso-kincs saját honlapja, az MNM műtárgyadatbázisa, régészeti adatbázisa, valamint a museumap.hu aggregált múzeumi gyűjteményi portál is. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.