Labdarúgó NB II – Idegenben nyert a listavezető Debrecen és a második Budaörs is

(Budaörs, 2020. november 5. – Budaörsi Infó) – Az éllovas Debrecen és a második Budaörs is idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését szerdán a labdarúgó NB II 15. fordulójában.

 

A listavezető a Kazincbarcika vendégeként diadalmaskodott 3-0-ra, míg a budaörsiek Békéscsabán nyertek 2-0-ra, megszerezve ezzel sorozatban hatodik sikerüket.

A Budaörs magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a járvány miatt tartalékos Békéscsaba otthonában.

Végeredményben az történt a mérkőzésen, amire számítani lehetett, az amúgy is nagy formában lévő vendégek mindhárom pontot elrabolták. A kényszerből rutintalan játékosok egész sorát felvonultató csabaiakat is megilleti azonban a dicséret, hiszen a második félidőben számtalan helyzetet kidolgoztak, igaz, a szépítésre már nem tellett tőlük – írta a meccsről a nemzetisport.hu.

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–1)

Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Punyi Gyula, Márkus Péter)

BÉKÉSCSABA: Krnács – Czvalinga Á., Fazekas L., Lászik, Szabó Zs. – Pantovics, Pilán (Zelik, a szünetben), Styecz (Sipaki, 87.), Kasik (Csicsely J., 71.) – Horváth P., Gránicz. Vezetőedző: Preisinger Sándor

BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa, Kékesi, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Sajbán Miklós (Zsidai, 75.), Petneházi – Halmai Á. (Halácsi, 83.), Pethő (Molnár T., 68.), Csiki (Petró, 75.). Vezetőedző: Márkus Tibor

Gólszerző: Horváth P. (öngól, 0–1) a 39., Csiki (0–2) az 57. percben

 


Preisinger Sándor:
Elég nehéz időszakot élünk meg. Próbálja mindenki becsülettel tenni a feladatát, beleállunk ezekbe a harcokba, de látszik, a képességekben vannak különbségek a csapatok között. Egy-két fiatal játékosnak elmondtam, hogy érdemes lenne több energiát beletenniük a sportágba, mert komoly jövőt látok bennük.

 

Márkus Tibor: Komolyan vettük a mérkőzést, annak ellenére, hogy tudtuk, a Békéscsaba problémákkal küzd, és több fiatal játékost is szerepeltet. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy az ellenfél játékosai motiváltak lesznek, és ameddig csak bírják szusszal, hajtanak. Az eredménnyel elégedett vagyok, bár a második gól után kicsit visszavett a csapat, de ez még belefért.

 

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló:

Pécsi MFC-Vasas FC 0-0
Kaposvári Rákóczi FC-FC Ajka 3-1 (1-0)
Aqvital FC Csákvár-Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0)
Békéscsaba 1912 Előre-Budaörs 0-2 (0-1)
Kolorcity Kazincbarcika SC-Debreceni VSC 0-3 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-Szolnoki MÁV FC 1-1 (0-1)
WKW ETO FC Győr-BFC Siófok 2-1 (2-0)
Dorogi FC-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)
DEAC-Szentlőrinc 1-0 (1-0)

A Soroksár SC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzés elmaradt.

 
Az élcsoport

1. Debreceni VSC 34 pont/15 mérkőzés,

2. Budaörs 30/14,

3. Gyirmót FC Győr 29/15

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.