Koronavírus – Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

Még két hónapig, december 15-éig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok – közölte a Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldalon.

 

 

A kormányzati portálon azt írták: a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket, minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalás után keressék fel a kormányablakokat.

Emlékeztettek: a koronavírus-járvány első hulláma alatt a személyes találkozások csökkentése érdekében döntött úgy a kormány, hogy az állampolgárok március 11. és július 3. között lejáró okmányai, valamint a gépjármű forgalmi engedélyek – Magyarország területén – még december 15-éig érvényesek maradnak. Az érintett 660 ezer lejárt, de automatikusan meghosszabbított igazolvány közül eddig már több mint 280 ezret cseréltek újra vagy hosszabbítottak meg a kormányablakok.

A gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés, valamint a másfél-két méteres szociális távolság betartása érdekében a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy foglaljanak előzetesen időpontot a magyarorszag.hu weboldalon vagy a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon keresztül. A lejárt forgalmi engedélyek miatt a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

Kitértek arra is, hogy a kormányablakok és kormányhivatalok ügyféltereiben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a sorszámkiadó gépeket pedig kizárólag az ott dolgozók kezelik. A fertőzések elkerülése érdekében kézfertőtlenítő-szereket helyeztek ki, az ügyfélpultokon védőplexit alakítottak ki, a helyiségeket pedig rendszeresen fertőtlenítik. Az ügyfélterekben egy időben tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják a hivatalok – közölte a sajtóközpont. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.