Budaörsiek együtt, egymásért! – Vágó Evelin: Egészséges nasik és dinamikus gyakorlatok

(Budaörs, 2020. szeptember 29. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Vágó Evelin edzéssel kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben a dinamikus gyakorlatokról lesz szó és 10 egészséges nassolni valót is ajánlunk. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A koronavírus okozta veszélyhelyzet idején szeretnénk, hogy nap mint nap ne csak azzal szembesüljenek olvasóink a Budaörsi Infó Online-on, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítunk a budaörsieknek, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a kényszerű beszűkült közösségi élethez.

A korábbi sorozatunk korlátozások feloldása után véget ért, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Budaörsiek együtt, egymásért! –

Egészséges nasik és dinamikus gyakorlatok

 

 

 

 

Nassolni valók kicsit máshogy: 10 egészséges nasi a mindennapokra

 

A fogyókúra egyik, ha nem a legnehezebb pontja a nassolni valók elhagyása. Egyezséges dolgokat enni reggelire, ebédre és vacsorára, elmenni sportolni talán még nem is olyan nehéz, de lemondani a kedvenc nassolni valóidról?

Nagyon nehéz megállni, hogy ne egyél a napközbeni nagy rohanásban két evés közt valami finomat? Nem is kell! Nem kell teljesen kihagynod a rágcsálnivalókat az étkezésedből, csupán a sütiket, chipseket, cukros üdítőket egészségesebb dolgokra kell cserélned.

Mutatunk néhányat, amik közül bátran válogathatsz.

 

1. Egészséges nassolni való: étcsokoládé

Ha csokifüggő vagy sem kell lemondanod a csokiról, étcsokoládét diétád alatt is nyugodtan fogyaszthatsz. Persze csak mértékkel javasoljuk. A benne található antioxidánsoknak köszönhetően ráadásul egészségügyi előnyökkel jár fogyasztása.

A lényeg, hogy mindenféle adalékanyag mentes, magas kakaó tartalmú étcsokoládét válassz.

 

 

csokolade00_csoki

 

2. Egészséges nassolni való: natúr joghurt

A joghurt egy nagyon jó opció, ha kicsit megéheztél két étkezés között. Azonban jó, ha natúr változatot fogyasztasz, hiszen abban nincsenek mesterséges adalékanyagok és hozzáadott cukor sem.

Mézzel, magvakkal vagy gyümölcsökkel felturbózva akár desszertnek is fogyaszthatod. Tegyél bele ízlésed szerint akár almát, banánt vagy bármi mást, ebéd után jól fog esni, és még a diétádba is belefér.

 

 

joghurt

 

3. Egészséges nassolni való: magvak

A mandula, mogyoró, kesudió, dió, pisztácia és a többi olajos mag nagyon jó választás, ha rágcsálnivalóról van szó, de fontos, hogy a natúr változatot válaszd ezekből! Értékes ásványi anyagokat, vitaminokat, telítetlen zsírokat, illetve antioxidánsokat tartalmaznak, így rendszeres fogyasztásuk pozitív hatással van a szervezetedre. Sőt magas fehérje tartalmuk is, ami nemcsak a hosszan tartó teltségérzetről gondoskodik, hanem izmaid épüléséről is.

Nemcsak az irodai fiókba jó, ha van belőlük, összejövetelekre is tökéletes chips vagy ropi helyett.

 

4.Egészséges nassolni való: alma

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb választás.

Nincs is ideálisabb uzsonna. Legyen zöld vagy piros, csíkozott vagy egész, mindenképp nagyon jó harapnivaló. Válassz olyan fajtát, aminek szereted az ízét!

A legjobb, ha hazai termelésűt veszel, egyenesen a piacról, ha otthon nem terem.

 

 

alma

 

 

5. Egészséges nassolni való: fagyasztott gyümölcsök

Sokak kedvencei a bogyós gyümölcsök, aminek sajnos csak nyáron van szezonja. De ne aggódj, ha te is szereted őket, fagyasztott formában bármikor beszerezheted. Ezt fogyaszthatod hidegen is, de fel is olvaszthatsz egy tálkányit.

Nemcsak magában eheted, zabkásához és joghurthoz is nagyon finom.

 

6. Egészséges nassolni való: banán

Egy rohanó munkanapon nincs is jobb nassolni való, mint a banán. Nemcsak nagyon finom és egyszerű a fogyasztása, rohanás közben is meg tudod enni, de megannyi pozitív hatása is van.

Nemcsak a stresszt csökkenti, és a látást javítja, de energiatartamának köszönhetően az edzés előtti sportitalt is képes felváltani.

 

 

banan

 

7. Egészséges nassolni való: friss zöldségek

Zöldségek nassolni valónak? Pedig igen is finomak, és egészségesek is!

Vágj fel karalábét, répát, uborkát vagy zellert és mártogasd humuszba, esetleg készíts joghurtos mártogatóst!

Hidd el te is szeretni fogod, hiszen nagyon ízletes.

 

8. Egészséges nassolni való: zöldség chips

Ha a chips a gyengéd, akkor mindenképp ajánljuk, hogy próbáld ki a zöldség chipset! Te is egyszerűen elkészítheted házilag, de manapság már a legtöbb boltban is beszerezhető.

Készülhet akár céklából, sárgarépából, kelkáposztából, zellerből vagy karalábéból is. Kísérletezd ki, hogy számodra melyik a legfinomabb!

Egyszerűen csak vékonyan szeleted fel a zöldséget, és sütőpapírra helyezve hagyd addig sülni még ropogós nem lesz.

 

9. Egészséges nassolni való: édes chipsek

Egy másik jó alternatíva az édes chips. Ez is készülhet több alapanyagból is, mint az alma, körte vagy éppen édesburgonya.

Az elkészítés módja hasonló, mint a zöldség chipseké. Ha szereted a ropogós finomságokat, mindenképp próbáld ki ezt is!

 

 

chips_chipszado

 

 

10. Egészséges nassolni való: turmix

Egy finom turmix a nap minden szakaszában jól jöhet. A legjobb, ha te magad készíted el, így biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Készítsd el a kedvenc gyümölcseidből, vagy zöldségeidből, és garantáltan lendületet fog adni, ha megéheznél.

 

 

(Budaörsi Infó/vitalzone.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.