Ingyenesen letölthető Élelmiszertartalékolási útmutató az élelmiszerlánc-biztonsági hivataltól (linkkel)

(Budaörs, 2020. szeptember 25. – Budaörsi Infó) Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ingyenesen letölthető kiadvány gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amelyek nem csak veszélyhelyzetekben hasznosak, de hatékonyan segítik a tudatos otthoni “készletgazdálkodást”, így az élelmiszerpazarlás csökkentését is – közölte a hivatal csütörtökön.

 

A közleményben felidézték: májusi “karanténkutatásukból” kiderült, hogy a legtöbb család körülbelül kétheti élelmiszertartalékot igyekezett felhalmozni. Ez a szakemberek szerint is optimális mennyiségnek tekinthető.

A kétheti élelmiszertartalékkal, valamint a heti egyszeri, vagy még ritkább, esetleg online bevásárlással jelentősen csökkenthető a személyes kontaktusok száma, amely a koronavírus megelőzésének egyik legfontosabb eszköze.

 

 

bolt_bevasarlas_vasarlas_uzlet

 

A kutatás ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a felhalmozott készletek gyakran veszendőbe mennek, ezért állította össze a Nébih az útmutatót.

A kiadvány hasznos tanácsokat, ötleteket tartalmaz egyebek mellett az otthoni élelmiszertartalék összetételére, tárolására, felhasználására és az élelmiszerhulladék keletkezésének elkerülésére.

A tudatos tervezéshez és nyomonkövetéshez segítségképp bárki számára szabadon letölthetők és különálló egységként nyomtathatók, kitölthetők az útmutatóban elhelyezett családi receptgyűjtő és az élelmiszertartalék nyilvántartás.

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.