Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!

Idén is megrendezik a Mozdulj Balaton! elnevezésű szabadidősport-rendezvénysorozatot, melyhez 33 település 38 strandja csatlakozott.

 

 

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a 17. alkalommal sorra kerülő Mozdulj Balaton! első rendezvényeit szombaton tartják meg, míg a nyárzáró találkozó helyszíne a hagyományoknak megfelelően Vonyarcvashegy lesz augusztus 29-én.

“Azt javasoljuk, hogy a programsorozat kezdetén olyan sportjátékokat szervezzenek, melyekben nincs testi érintkezés” – idézte a közlemény Bartsch János programszervezőt, aki szerint ilyen lehet a strandröplabda, a kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, a teqball, az asztalitenisz, a tollaslabda, a petanque, a tchoukball-programok, a lábtenisz, a fitt gépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás.

“Ha tovább mérséklődnek a járványügyi korlátozások vagy eltörlik azokat, akkor a foci 3 és 6 fős változatát, valamint a streetball és strandkézilabda programokat is lebonyolíthatják a helyi szervezők.” – tette hozzá.

A sorozat tavaly is népszerű volt, a 342 helyi programnapon összesen több mint 35 ezer fő vett részt. A sportágak közül a strandröplabda és a strandfoci hatfős változata bizonyult a legnépszerűbbnek.

“A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 11-től augusztus 22-ig minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon, szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket” – olvasható a közleményben. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra, de az időjárás függvényében ez változhat. A strandokon kialakított pályákat és a telepített sporteszközöket bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján.

Az idén új helyszínként kapcsolódik a sorozathoz a kővágóőrsi Pálkövei strand, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.