Asztalitenisz Extraliga – A Budaörs bejutott a fináléba, élőben közvetít az M4 Sport

(Budaörs, 2020. június 29 – Budaörsi Infó) – Érvényesült a papírforma az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjének vasárnapi elődöntőiben: a férfiaknál a Celldömölk és a Pécs, míg a nőknél a Budaörs és az Erdért jutott be a hétfői fináléba.

 

A magyar szövetség lezárta a koronavírus-helyzet miatt korábban csak felfüggesztett csapatbajnoki idényt, az egyetlen kivételt az élvonal négyes fináléja jelenti, amelyet a Marczibányi téri Ormai Csarnokban bonyolítanak le. Az elmúlt években az alapszakasz-győztesek a negyedik helyezettekkel, míg a másodikak a harmadikokkal csaptak össze az elődöntőben, a félbeszakadt bajnokság sajátos helyzete miatt azonban ezúttal sorsolással döntöttek a párosításról. A viadal összdíjazása hárommilió forint, a győztesek 750 ezerrel gazdagodnak.

A férfiaknál Pécs-Mezőberény és Celldömölk-Szécsény mérkőzést rendeztek a fináléba jutásért, mindkét összecsapás sima győzelmet hozott. A vesztesek – a Mezőberény és a nők szövetségi kapitányával, Bátorfi Zoltánnal felálló Szécsény – egy-egy találkozót nyertek.

A nőknél is hasonló volt a forgatókönyv, a favorit Budaörs meccset sem vesztve bizonyult jobbnak a Kecskemétnél és az Erdért SE is magabiztosan verte a Statisztikát.

A helyosztókra hétfőn kerül sor. Az esemény zárt kapus, az M4 Sport a második versenynapról is élőben közvetít.

 

Eredmények:

 

férfiak, elődöntő:

Pécsi TE PEAC Kalo-Méh I. – HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény 4-1

Celldömölki VSE Swietelsky Jufa Hotels I.-Szerva ASE Szécsény I. 4-1

 

nők, elődöntő:

SH-ITB Budaörs 2i SC – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 4-0

Budapesti Erdért SE-Statisztika PSC I. 4-1

 

 

a hétfői program:

női döntő és bronzmérkőzés 11 óra

férfi döntő és bronzmérkőzés 15 óra

A Final Four során minden párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, tehát 4:0, 4:1, 4:2 és 4:3 lehet a végeredmény.

A MOATSZ 2015 óta rendezi meg a mai formájában a négyes döntőt,  amelyben a férfi és női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért. A mostani résztvevők közül a Celldömölk háromszor (2015, 2016, 2018), a Pécsi TE (2017) és a Budaörs (2015) pedig egyszer-egyszer végzett az élen.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.