Új szabályok lépnek életbe a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban

(Budaörs, 2020. május 26. – Budaörsi Infó) Csabay Károly, a Városi Könyvtár igazgatója május 25-én tájékoztatta az olvasókat arról, hogy hamarosan ismét kinyitja kapuit a Könyvtár, viszont jó néhány új szabályt be kell tartaniuk majd a látogatóknak. Aztán 26-ától ki is nyitott a könyvtár.

 

 

“…

Igen, mi is nagyon szeretnénk kinyitni már. Mi is nagyon várjuk. A napi 10–20 telefonhívásból arra következtetünk, hogy Önök is. És most engedjék meg, hogy elmondjuk, hogy ez a várakozás, amelynek Önök hangot adnak, felemelő és megtisztelő. Biztatást és értelmet ad a csalódások közepette is.

Nos azért, hogy amikor legközelebb újra személyesen találkozunk, amikor Önök itt lesznek nálunk, amit – ismétlem – szívből, szeretettel és nagyon várunk, nos, akkor minden zökkenőmentesen menjen. Na jó, nem! Nem lesz zökkenőmentes. De legalább a legkevesebb zökkenővel, ha lehet…

Tehát, akkor vegyük át együtt még egyszer az egészet, hogy ne legyen félreértés, amikor majd „indul a bakterház”.” – írta Csabay Károly a Könyvtár közösségi oldalán.

 


 

UPDATE:

2020. május 26-ától 10 órától 16 óráig tart nyitva a könyvtár. Szombaton zárva.

 


 

 

 

 

varosikonyvtar7

 

A Könyvtár 2020. május 26-án, kedden 10:00 órától újra kinyitott.

 

Változások, szabályok

 

1. A könyvtár nyitvatartási ideje rövidül. Csak 16 óráig lesz nyitva a könyvtár és nem lesz szombati nyitvatartás.

2. Egyszerre csak 10 fő tartózkodhat a könyvtárépületben.

3. Ezt a létszámot egy kapuőr fogja biztosítani, aki a könyvtár bejáratánál teljesít szolgálatot. Kérik a vele való készséges együttműködést.

4. Maszk viselése a könyvtárba lépő olvasónak kötelező lesz. MASZKOT NEM TUDNAK BIZTOSÍTANI. Ezért kérik, hogy maszkkal, sállal, kendővel felszerelkezve érkezzenek.

5. A belépő olvasó kezét (ha kell a kesztyűjét is) fertőtlenítő spray-vel le fogják fújni. Ebben is kérik az Önök beletörődő türelmét.

6. Hogy meggyorsítsák a sorban állást, azon olvasóktól, akik csak visszahoznak, kölcsönözni nem akarnak, és papíron kinyomtatott bizonylatot nem kérnek – soron kívül átveszik a könyveket, CD-ket, DVD-ket, folyóiratokat stb.

7. Ugyanezen okból javasolják az e-mailes könyvrendelést. Kérik, hogy az info@budaorskonyvtar.hu címre írják meg, mit kérnek. Válaszolni fognak: hogy mi van meg és a csomag mikor vihető el. Az összekészített csomagot az olvasó soron kívül viheti el.

8. A számítógépek használatát limitálják, kérik, a könyvtáros utasításait ebben a tekintetben a legszigorúbban szíveskedjenek követni.

9. Nem lesznek játékok, a gyerekekkel ebben az átmeneti időszakban, kérik a kedves szülőket, ne úgy tervezzenek, hogy majd hosszabb időt töltenek az intézményben. Kérik, szorítkozzanak a mű kiválasztására, és a mielőbbi távozásra.

10. Folyóiratot helyben olvasni nem, csak kölcsönözni lehet majd.

11. Minden egy kicsit akadozni fog, minden szolgáltatás kicsit szűkösebb lesz a megszokottnál.

 

 

varosikonyvtar86

 

Csabay Károly így zárja ismertetőjét az új rendről: Nehéz lesz. Nekünk is. Önöknek is. Bízunk abban, hogy mielőbb túl leszünk rajta. Csak az Önök megértő együttműködésével sikerülhet. – Kérjük ezt az együttműködést.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.