NÚSZ: a személygépjárművekre márciusban 80 ezer esetben szabtak ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt

A személygépjárművekre márciusban mintegy 80 ezer, áprilisban csaknem 50 ezer esetben szabott ki pótdíjat díjfizetés nélküli úthasználat miatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., amely jogosulatlan úthasználat miatt márciusban 18 ezer, áprilisban pedig több mint 10 ezer esetet adott át a bírságot kiszabó rendőrségnek – közölte a társaság.

 

 

Márciusban az e-matrica rendszerben közel 20 millió, áprilisban 13 millió áthaladásnál ellenőrizte a személygépjárművek úthasználati jogosultságát a NÚSZ. A 3,5 tonna feletti járművekre vonatkozó e-útdíj rendszerben az év harmadik hónapjában 6,5 millió, a negyedik hónapban több mint 5 millió tehergépjármű-áthaladásnál ellenőrizte a díjfizetést a kamerarendszer.

Előbbinél megállapították, hogy az e-matrica nélkül közlekedők 45 százaléka külföldi volt a vizsgált két hónap átlagában. Utóbbinál pedig kiderült, hogy a jogosulatlan úthasználatok 82 százalékát külföldi tehergépjármű-vezetők követték el a vizsgált időszakban.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató arra hívja fel a több hétig tartó kijárási korlátozás után most útnak induló autósok figyelmét, hogy az érvényes úthasználati jogosultság megvásárlásáról ne feledkezzenek el – olvasható a társaság közleményében. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.