Maszkot kell viselni a budaörsi üzletekben és tömegközlekedési eszközökön

(Budaörs, 2020. május 7. – Budaörsi Infó) A budaörsi üzletekben és tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot is eltakaró maszkot vagy sálat kell viselni. Erről a polgármester helyi védelmi intézkedésként hozott rendeletet.

 

 

A kormány az ország azon területére, ahol a korábban elrendelt kijárási korlátozásokat jelentősen enyhítette, általános védelmi intézkedésként mindenkire nézve elrendelte, hogy köteles az üzletekben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni.

Budaörsre azonban ez az általános védelmi rendelkezés nem terjed ki, holott azon települések körébe tartozik, ahol változatlanul fennáll a szigorúbb rendelkezések fenntartását indokoló járványveszély. Emiatt Wittinghoff Tamás polgármesteri rendeletben döntött arról, hogy Budaörsön is kötelezőek ezek az előírások.

 

jarvany_szajmaszk_telefon

 

A polgármesteri rendelet szerint minden hat évnél idősebb személy esetében:

a) a tömegközlekedés igénybevétele során a járműveken és a megállóhelyeken,

b) az ügyfélforgalom számára nyitva álló, áru forgalmazására vagy szolgáltatás nyújtására használt helyiségben, valamint az ilyen helyiséget magában foglaló épületnek az ügyfélforgalom számára nyitva álló részében, feltéve, hogy az a szolgáltatás jellegével nem összeegyeztethetetlen,

c) a piacon és a bevásárlóközpontnak a vásárlók számára nyitva álló területén

köteles száj- és az orrnyílását eltakaró eszközt – (például orvosi maszk, sál, kendő) az eltakarásra alkalmas módon, folyamatosan viselni.

 

 

koronavirus_kotelezo_maszkviseles_bkk

 

 

(Budaörsi Infó/budoars.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.