Egy helyi vállalkozó két permetezőgépet adományozott a budaörsi Önkormányzatnak a koronavírus elleni védekezéshez

(Budaörs, 2020. április 16. – Budaörsi Infó) 2020. április 15-én egy budaörsi vállalkozó két – fertőtlenítőszerek porlasztására alkalmas – permetezőgépet ajánlott fel az Önkormányzatnak, hogy segítse a koronavírus elleni védekezést. 

 

 

A két gép átadására szerda délelőtt került sor a Városháza mögötti területen. Az Önkormányzat részéről Vágó Csaba kabinetvezető köszönte meg az adományt.

“A városnak ez az adomány fizikailag is nagyon sokat számít, mert a veszélyhelyzeti védekezésünket is támogatja, és minél szélesebb körben biztosítja az épületek belsejének permetezését fertőtlenítő szerekkel.

De ennek van egy lelki oldala is. A városban a vállalkozók, magánemberek egyként fogtak össze és segítik azt, hogy a várost működtetni tudjuk mindenki számára elfogadható módon.

 

 

permetezogep_adomany_202004_15 (10)

 

A BTG erején felül teljesít és kiválóan helytáll. Amikor a veszélyhelyzetet kihirdették, akkor már a BTG az apparátusa teljes egészét arra biztosította, hogy a közterületek fertőtlenítése megtörténjen.

Nagy hálával tartozunk az adományozónak is, Csonka Jánosnak, a budaörsi szaküzlet helyi vezetőjét, aki azzal keresett meg minket, hogy ilyen módon támogatná a tevékenységünket.

 

 

permetezogep_adomany_202004_15 (1)

 

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki mellénk állt ezekben az időkben. Nagyon köszönjük azoknak is, akik nem fizikai felajánlással, hanem az adományszámlára való adományozással támogatnak minket. 

Mindenkinek nagyon köszönjük.”

 

 

permetezogep_adomany_202004_15 (7)

 

 


A közterület és egyes önkormányzati intézmények belső fertőtlenítését a BTG végzi, ezért hozzájuk kerül a két új eszköz. 


 

Csonka János, a budaörsi Stihl szaküzlet tulajdonosa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy két permetezőgépet ajánlott fel az Önkormányzatnak.

“Ezek a gépek kiválóan alkalmasak arra, hogy a permetszereket jól porlasztva szét lehessen szórni a közösségi helyeken, wc-kben, liftekben. Ezek nem erre készültek, de kiválóan alkalmasak erre a feladatra is.

Láttam a televízióban a Pesti úti anomáliát, és arra gondoltam, hogy itt is van idősek otthona. Van egy csomó óvoda, iskola, és itt van a polgármesteri hivatal is, ahol vannak folyosók, és itt biztos hasznát tudják venni.”

 

 

permetezogep_adomany_202004_15 (5)

 

 

Halag Mónika, a BTG gazdasági igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a buszmegállókat és a lakótelepi járdákat, kerékpárutakat és a nagy forgalmú közterületeket fertőtleníti a BTG kézi, illetve gépi berendezésekkel.

 

 

permetezogep_adomany_202004_15 (8)

 

“A két permetezőgép elsősorban a belterületi fertőtlenítésben nyújt majd segítséget. Itt a Városházára gondolok és egyéb más olyan közintézményekre, ahol nagy forgalmat bonyolítunk le és szükség van arra, hogy a vírusfertőzés terjedését megállítsuk.

A védekezésre eddig beszerzett eszközök 10 millió forint értéket képviselnek. Ez azt jelenti, hogy körülbelül három hónapig tudjuk ellátni ezeket a fertőtlenítő  feladatokat.

A fertőtlenítést nagy dózisú szerekkel végezzük, amelyek alkalmasak arra, hogy a koronavírust elpusztítsák.

Amit ezekben a berendezésekben fogunk használni, az egy olyan száradó vegyszer, amely több napon keresztül biztosítja, hogy a baktériumok ne tudjanak fertőzni.

Még egy feladattal próbálunk a lakótelepen előrukkolni. A kutyafuttatókat szeretnénk drónos módszerrel fertőtleníteni. Ennek az engedélyezése még folyamatban van.”

 

 

permetezogep_adomany_202004_15 (2)

 


Budaörs Város Önkormányzat

VESZÉLYHELYZETI ADOMÁNY ALSZÁMLA

OTP 11784009-15390053-10160002 számlaszám.


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.