Wittinghoff Tamás: Saját és mások élete, egészsége védelme érdekében most maradjon otthon!

(Budaörs, 2020. április 10. – Budaörsi Infó)  Wittinghoff Tamás polgármester a Facebook-oldalán kívánt boldog húsvéti ünnepeket a budaörsieknek április 10-én, és egyben felhívással fordult minden felelős városlakóhoz, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel ünnepekkor is maradjanak otthon. A mai napon rövid videót is feltöltött a lapjára, amelyben szintén az otthonmaradás fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

 

A polgármester arra kér minden budaörsi polgárt, hogy ha ez valamiért mégis ki kell mozdulniuk otthonukból, akkor szigorúan tartsák be a kijárásra vonatkozó alapvető szabályokat!

 

“Kedves Budaörsiek!

Senki sem így képzelte el a húsvéti ünnepeket, de a járvány keresztülhúzta számításainkat. Mindenkinek rossz, hogy a tágabb család nem tud összegyűlni az ünnepi asztal körül, és ezen a négynapos ünnepen, hiába van csodálatos idő, korlátozottan mozoghatunk csak a szabadban.

Szeretném fokozottan felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy saját és mások élete, egészsége védelme érdekében most maradjon otthon. De ha ez valamiért nem megvalósítható, kérem, hogy szigorúan tartsák be a kijárásra vonatkozó alapvető szabályokat!

 

A lakóhelyüket csak alapos indokkal szabad elhagyni! Az alapos indokok közül felsorolok néhányat:

• munkavégzés,

• egészségügyi ellátás vagy szolgáltatás igénybevétele,

• bevásárlás élelmiszerüzletben vagy háztartási boltban, drogériában, piacon, gyógyszertárban, dohányboltban azzal a megszorítással, hogy 65. életévét betöltött személy 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben teheti ezt meg, ebben az időszakban fiatalabb életkorú vásárló az üzletben nem tartózkodhat,

• üzemanyag tankolás,

• állatok ellátása, háziállat sétáltatása, állatorvos felkeresése,

• szülői jogok és kötelezettségek teljesítése,

• hitéleti tevékenység,

• a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló személy részére történő segítségnyújtás.

 

Sportolni, vagy sétálni külterületen-belterületen egyaránt egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen szabad csak, azt is úgy, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

 


A kijárási korlátozásokra vonatkozó kormányrendelet részletes szabályai itt olvashatók:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000071.KOR


 

A szabályok betartása közös ügy, azok betartatására kiemelt figyelmet fordítanak a hatóságok, nemcsak a budaörsiek, hanem a hosszú hétvégén esetleg ide látogatók esetében is. Csak akkor tudjuk egészségben túlélni ezt a nagyon nehéz időszakot, ha fegyelmezetten együtt tudunk működni.

Ebben bízva engedjék meg, hogy boldog húsvéti ünnepeket kívánjak Önöknek!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, Húsvétkor is!

 

Wittinghoff Tamás”

 

 

Ez a Húsvét más lesz… Maradj otthon!
Szép Húsvétot mindenkinek!

Közzétette: Wittinghoff Tamás – 2020. április 9., csütörtök

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.