Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna – közölte az MTVA sajtóosztálya.

 

Mint írták, az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5, Alsós – Sulikalandok címmel.

Az alsós korosztálynak szóló műsor alapvető ismeretekre tanít: az írás, az anyanyelv, a matematika és a természetismeret mentén kalauzolja a gyerekeket a tudás világában. Hétköznapi példákon keresztül történő készségfejlesztéssel és tapasztalatszerzéssel igyekszik bővíteni a tanulók ismereteit, valamint szerepet kap benne a testmozgás is.

Az Alsós – Sulikalandok minden hétköznap reggel 8 órától – ismétlése pedig délután 15 órától – lesz látható az M5 csatornán, ezt követi 8.30-tól a Felsős, majd a Szólalj meg! és az Érettségi című műsorunk. A Mindenki Akadémiája a késő esti műsorsávba tolódik, de, hogy senki ne maradjon le róla, keddtől szombatig minden reggel 7.30-tól megismételjük előző napi adásunkat – közölték. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.