Elrendelték a távoltartást a barátnőjét Bujákon bántalmazó férfi ügyében

Elrendelték a távoltartást a Bujákon súlyos testi sértést elkövető férfi ügyében – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője.

 

Bóna Gyula elmondta: a Salgótarjáni Járásbíróság – a Pásztói Járási Ügyészség indítványát elfogadva – négy hónapra elrendelte a távoltartását a sértettől annak a férfinek, aki a megalapozott gyanú szerint november 9-én Bujákon bántalmazta nőismerősét.

A döntés értelmében a gyanúsított a sértettel közvetve sem léphet kapcsolatba, távol kell tartania magát tőle, az ő tényleges tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az általa rendszeresen látogatott intézményektől, egyéb helyektől.

A főügyész közölte: a távoltartás a büntetőeljárási törvény szerint legfeljebb négy hónapra rendelhető el, ezt a bíróság indokolt esetben meghosszabbíthatja.

A távoltartás elrendeléséről hozott végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette.
A bujáki panzióban megvert nő a Facebook-oldalán fényképekkel osztotta meg a párkapcsolatában történteket. Azt írta: a férfi – aki katonai főiskolát végzett alezredes – nem először bántalmazta. Ezúttal eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, majdnem megfojtotta.

A rendőrök a férfit elfogták, és súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
A Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére korábban azt közölte, hogy megszüntették az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyát. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.