A budaörsi önkéntes tűzoltók a bretzfeldi tűzoltóságon

(Budaörs, 2019. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A hétvégén a budaörsi önkéntes tűzoltók a német testvértelepülésünk, Bretzfeld tűzoltóságára látogattak, ahol többek között két új tűzoltó gépjármű felszentelésével egybekötött hivatalos átadási ünnepségen vettek részt.

 

 

A német testvértelepülés tűzoltóságának szerállománya ebben az évben egy Mercedes-Benz alvázra szerelt gépezetes tolólétrával és egy Volkswagen T/6 csapatszállító gépjárművel gazdagodott. A magyar csapat nevében Illés Péter a jeles alkalomra egy speciális, gépezetes tolólétrákhoz használatos mentőkötelet adott át német kollégájának Jürgen Landenbergernek az ünnepségen.

Pfandler Csaba, a budaörsi ifjúsági tűzoltók vezetője Jens Württemberger és Tobi Bechle urakkal tárgyalt az ifjúsági tagozatok működési tapasztalatairól és az együttműködés lehetőségeiről. A bretzfeldi tűzoltóság a budaörsi ifiknek ajándékozott többek között 30 darab munkakabátot.

 

bretzfeldote2

 

A budaörsi delegációt példás vendégszeretettel fogadták német barátaik. A hivatalos ünnepségen túl tűzoltóink többek között megtekinthették Hohenlohekreis nevezetességeit, több környékbeli tűzoltóságot és a helyi biogáz erőművet.

Az elmúlt két hétben tett kölcsönös meghívás, és településlátogatás tovább mélyítette az önkéntes tűzoltóságok közötti kapcsolatot.

 

bretzfeldote3

 

(Budaörsi Infó/ÖTE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.