Befejeződött a Puskás Tivadar és a Hársfa utca egy-egy szakaszának felújítása

(Budaörs, 2019. szeptember 11. – Budaörsi Infó) Újabb két útszakasz újult meg Budaörsön, amelyek kényelmesebbé teszik a városlakók életét: a Hársfa utca, a Stefánia utcára merőleges részen, valamint a Puskás Tivadar utca, a Szivárvány utcai parkolótól a Baross utcáig kapott új burkolatot.

 

 

2019. szeptember 10-én tartották a felújítással kapcsolatos projektzáró rendezvényt a Puskás Tivadar utcában.

Az eseményen beszédet mondott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgárestere és a kivitelező cég képviselője.

 

puskastivadarutca_atado19_09_10 (1)

 

A köszöntőket követően pedig átvágták a szalagot, és ezzel jelképesen is átadták a felújított területet.

 

 

puskastivadarutca_atado19_09_10 (3)

puskastivadarutca_atado19_09_10 (2)

 

puskastivadarutca_atado19_09_10 (4)

 

Ezeknek az utcáknak az állapota már jó ideje indokolta a teljes körű beavatkozást: az évek alatt felgyűlt kátyúk javításai, a házi közműbekötések és a nyomvonalas közműfektetések alaposan meggyengítették a burkolat teherbírását. Ezek a felületek már nem voltak karbantarthatóak gazdaságosan. Ezért döntött az önkormányzat az átfogó felújítás mellett.

A legfontosabb cél az érintett utcák útburkolatának cseréjével a teherbírásuk és kapacitásuk növelése, valamint a közlekedés biztonságosabbá tétele volt. A Hársfa utcában öt darab P-alakú kerékpártámasz is kiépült.

 

 

puskastivadarutca_atado19_09_10 (5)

 

A munkálatok alatt a kivitelezők úgy ütemezték a feladatokat, hogy folyamatosan biztosított legyen a közúti közlekedés.

Az útszakaszokhoz kapcsolódóan közlekedésbiztonsági elemeket is kiépítettek, így tíz db jelzőtábla, gyalogos átkelőhely kiegészítő felfestések, burkolati prizmák, rázókősor teszik biztonságosabbá az itt élők és az erre közlekedők életét. Emellett a zöldfelületet is sikerült fejleszteni: a projekt keretében öt fát ültettek a kivitelezők és 100 négyzetméternyi területet füvesítettek. Ezzel a felújított útszakaszok környezetrendezése is megtörtént.

A megvalósult projekt jelentősen kényelmesebbé teszi a munkába járást, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, közvetve még a gazdálkodó szervezetek működési feltételeit javítja.

A beruházáshoz elnyert 122 millió forintos támogatást az „Önkormányzati tulajdonú szilárd burkolatú belterületi utak korszerűsítése Budaörsön” címmel benyújtott pályázatával nyerte el a város a Pénzügyminisztériumtól még 2018-ban. A pénz forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás volt, a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.