Ha ittasan vezetsz, te leszel a forgótárban a lőszer

A Pest megyei rendőrök az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében indítottak kampányt.

 

 

„Elfogyasztasz egy- két, esetleg három pohár sört, mellé még egy feles is lecsúszik, utána nem sokkal később ráeszmélsz, hogy rendkívül fontos dolgod van és kocsiba pattansz.”

Innentől kezdve te leszel a „forgótárban a lőszer”, és csak a véletlenen múlik, kivel végzel!

 

 

A fenti, mindennaposnak számító szituációt jelenítették meg a rendőrök az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében Dunakeszin 2019. április 17-én, egy szimulált közlekedési baleset bemutatása útján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, az Országos Mentőszolgálat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület munkatársainak közreműködésével bemutatót rendezett az ittasan okozott közlekedési balesetek megelőzése érdekében hirdetett kampány nyitányaként. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztás tekintetében a járművezetők részére, ennek ellenére napi szinten intézkednek a rendőrök ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel.

A szándékosan sokkoló hatást elérni kívánó, megrendezett baleset helyszínén Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője sajtótájékoztató keretében hívta fel a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és az ittas vezetés rendkívüli mértékű kockázatára.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

loszerittasvezetes

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.