Kezdődik a buszvégállomás átépítése – Lakossági konzultáció április 26-án

(Budaörs, 2019. április 19. – Budaörsi Infó) Megkezdődik a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítése április 23-án. Az önkormányzati finanszírozásban megvalósuló, igényes és modern kialakítású, immár biztonságosan használható, fedett utasváró épülettel – benne vizesblokkal, üzletekkel – bővített buszvégállomás várhatóan novemberre készül el.

 

 

A beruházásról 2019. április 26-án lakossági konzultációt tart a polgármesteri hivatal.

 

budaorsi_buszvegallomas_2016_2

 

Megkezdődnek a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítésének munkálatai.

 

Főbb tudnivalók a beruházásról:

A kivitelezés tervezett kezdése: 2019. április 23.

Befejezés tervezett ideje: 2019. november 23.

Építtető: Budaörs Város Önkormányzat, 2040 Budaörs, Szabadság u. 134.

Kapcsolattartó: Csernusné Gáspár Csilla beruházó mérnök, 06/23/880-421

Kivitelező: VIANOVA 87 Zrt. – Várépker Kft.

Műszaki ellenőr: MOLIOR Mérnökiroda Kft.

 

budaorsi_buszvegallomas_2016

 

A rekonstrukció célja:

A gyalogos- és az autóbusz közlekedés, valamint személygépkocsi-parkoló forgalmának szétválasztása, kereszteződés-mentes kialakítása, a jelenlegi – különösen a gyalogosokra nézve veszélyes – közlekedési rendszer biztonságossá tétele.

A főbb járatok utasváró helyeinek időjárási viszonyoktól védett kialakítása egy új végállomás-épület építésével, amely a fedett utasforgalmi területen kívül két üzletet és nyilvános WC-mosdó blokkot is magában foglal. Az épület tervezett helye a forduló déli, Auchan áruház felőli oldala.

Az útpálya felújítása, szélesítése, a tárolókapacitás növelése, az autóbusz-várakozás zökkenőmentes megoldása, a forgalmi rend egyszerűsítése.

A buszvégállomás és környezetének épített, burkolt valamint zöldfelületi fejlesztése, megújítása.

A terveket az Intramuros Építész Kft. készítette, amelyek megtekinthetők ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatal 227. sz. irodája előtti folyosón kiállítva.

 

1buszmegallo2

busz_vegallomas_budaors_2018jan

 

Tervezett ütemezés:

Első ütemben – a nyári iskolai szünet megkezdéséig – a végállomás forgalmi rendje nem változik. Az Auchan felőli parkoló használata ideiglenesen, az építkezés idejére megszűnik, ott a főépület építése április 23-án megkezdődik.

A nyári iskolai szünet idején a megállók átkerülnek a Szivárvány utcába, a Szivárvány utca Baross utca felőli végének egyirányúsítása mellett.

Iskolakezdéstől a megállók már az új helyükön üzemelnek, a végállomás-épület – sofőrváró, üzletek, és nyilvános WC – belső szakipari munkái még folynak, befejezésük 2019 novemberben várható.

Az esetleges menetrendváltozásokról VOLÁNBUSZ Zrt folyamatos tájékoztatást ad.

 

buszvegallomas_budaors_0_2017_05_07

 

Konzultációs lehetőség:

2019. április 26-án pénteken 9.00 órakor a polgármesteri hivatal 230. sz. tárgyalójában lakossági konzultációt tartanak, ahol további kérdésekre válaszol a hivatal.

 

1buszmegallo1

 

A saját biztonságuk érdekében kérik, hogy ne tartózkodjanak az ideiglenesen elkorlátozott vagy elkerített építési és felvonulási területeken.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.