Átlátható adományozás – 220 doboznyi ajándékot gyűjtött a budaörsi Kőszikla Gyülekezet

(Budaörs, 2019. január 14. – Budaörsi Infó) A budaörsi Kőszikla Gyülekezetet olyan megjegyzéseket kapott Budaörsön, hogy a helyi rászorulókat szűkebb körben segíti a karácsonyi összegyűjtött adományokkal mint a nem helyieket. Ezért a Budaörsi Infónak eljuttatott levelükben részletesen megírták a gyűjtésük adatait: úgy gondolják, hogy legyen bárki a gyűjtést szervező, egy alapítvány, egy cég, magánember vagy akár egy egyház, az adományozók számára az átláthatóság sokkal többet ér, mint a fennkölten megírt szavak a jó cselekedetekről.

 

 

A Gyülekezet részéről Polgár Ágnestől megtudtuk, hogy évek óta kérdés-kérés volt a település lakóitól, hogy a cipős doboz akciójukban miért „csak” az Árpád tagozat gyerekei szerepelnek mint helyi segítségre szorulók és miért jelent nekik többet a messze élő kárpátaljai gyerekek, mint a további itt élők?

A budaörsi Kőszikla Gyülekezet ezt átgondolta, és 2018-ban kibővítette cipős doboz akcióját a településen.

 

Ami számok alapján így fejezhető ki:

5 helyszín – 220 cipős doboz: csaknem 1 millió forint értékben

 

A Kőszikla Baptista Gyülekezet a cipős dobozokat Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Árpád utcai tagozat, újonnan a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon budaörsi és törökbálinti lakásotthonai, valamint a kárpátaljai, kígyósi napközi gyermekeinek ajándékozta.

 

Továbbá száz gyermeknek küldtek cipős dobozokat az akció indítójához és fő szervezőjéhez a Baptista Szeretetszolgálathoz, ahonnan összesen 57.104 doboznyi ajándékot kézbesítettek tavaly decemberben a rászoruló gyerekeknek.

Ahogyan a Baptista Szeretetszolgálat saját belső erőből és a beérkező adományokból teljesítette ezt a kiemelkedő számot, úgy a Budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet is egyrészt a saját tagjainak felajánlásaiból és másoktól, főleg Budaörs lakosaitól beérkező pénzbeli és tárgyi felajánlásaiból tudott 220 doboznyi ajándékot összeállítani.

A dobozok új és kifogástalan állapotú apró játékokat, kisebb meleg ruhaholmikat, tisztálkodási szereket, némi édességet és papír-írószereket tartalmaztak.

A dobozokat a Kősziklások maguk állították össze, csaknem negyven kicsi és nagy szorgos keze munkáját dicsérte a csinos csomagolás. A jó hangulatú szombat délután – amellett, hogy nem kis feladatot jelentet -, kellemes adventi kikapcsolódás volt.

A budaörsi Kőszikla Gyülekezet szeretné megköszöni minden budaörsi adományozónak a hozzájárulását, és nyitott ajtókkal várja minden vasárnap azokat, akik kíváncsiak arra milyen egy fiatalos, lelkes gyülekezet tagjának lenni.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.