A médiatanács “súlyos jogsértések miatt” nem hosszabbította meg a Sláger FM és Music FM szerződését

A médiatanács nem hosszabbította meg a Sláger FM és Music FM szerződését – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság.

 

A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon kérelmezte szerződése megújítását, de többször is súlyosan megsértette a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt szerződése nem újítható meg a médiatörvény alapján. A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel. A szolgáltató több alkalommal súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette és médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor – áll NMHH) Kommunikációs Igazgatóság közleményében.

A médiatanács döntése nyomán a Nyíregyháza 103,9 MHz helyi rádiós pályázati eljárásában a Center-Rádió Kft. sugározhat majd a frekvencián kereskedelmi jelleggel. A testület további öt évre – 2024. év elejéig – megújítja a Rádió Szarvas és a Mustár FM Rádió szolgáltatóinak jogosultságait a Szarvas 105,4 MHz-en és a Nyíregyháza 89,6 MHz-en.

A médiatanács hatósági szerződésmódosítással hozzájárult ahhoz, hogy a Cross FM a Budapest 98,6 MHz frekvencián hatvan nappal elhalasztva, legkésőbb 2019. február 6-án kezdjen el adást sugározni.

Egy-egy nyári adáshét vizsgálata nyomán a Rádió 1 soproni, tiszafüredi, abádszalóki, derecskei, hajdúböszörményi és hajdúszoboszlói adásaiban a médiatanács műsorrendi eltéréseket állapított meg és e miatt 50 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírságokat szabott ki. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.