Átmenetileg leállnak a munkálatok a Fodros utcában

(Budaörs, 2018. október 4. – Budaörsi Infó) A Fodros utcában Budaörs Város Önkormányzatának megbízásában folyamatban lévő szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkálatokat követően a csapadékcsatorna, majd útépítési munkálatok következnek. 

 

 

Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintő szennyvízcsatorna hálózat felújítási programra.

A csatornaépítést az indokolja, hogy a város szennyvízét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

Az Önkormányzat az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatorna felújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Fodros utca út és csapadékcsatorna építésének megvalósítására rendelkezik az Önkormányzat vállalkozói szerződéssel, így annak kivitelezése már biztosított.

Tekintettel arra, hogy az Európai Uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőség elindítani.

Ez viszont azt eredményezte, hogy csapadékcsatorna és útépítési beruházás csak ősz vége felé kezdődne, mely az időjárás miatt rendkívül kockázatos és bosszantó állapotot teremtene az ott élők számára.

A fentiek miatt 2019-ben, mihelyt az időjárás lehetővé teszi, kezdődik csak el a csapadék csatorna és ezt követően az útépítés kivitelezése, és a tavasz folyamán az utca teljes rekonstrukciója is megvalósulna.

A téli időszakra a beruházást várhatóan fel kell, hogy függesszék, mivel a téli időjárási körülmények között nem végezhető út és mélyépítési tevékenység. Erre az időszakra az utcát téliesíti a kivitelező, azaz közlekedésre alkalmas állapotot alakít ki, hogy minden ingatlan megfelelően megközelíthető maradjon és az utca gépjárművel járható legyen.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.