A budaörsi tűzoltók egész hétvégén bemutatóztak

(Budaörs, 2018. augusztus 5. – Budaörsi Infó) A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület tagjai szeptember első hétvégéjén tűzoltási és műszaki mentési bemutatóval, illetve tűzoltó gépjármű és szakfelszerelés-ismereti programokkal várták az érdeklődőket a város különböző pontjain.

 

 

A hétvége első napján az Idesüss városi rendezvényen – a Szabadság út lezárt szakaszán –látványos tűzoltási és műszaki mentési bemutatóval szórakoztatták a kilátogatókat. Először – a szép számban összegyűlt tömegből – kiválasztottak egy önként jelentkezőt, akinek a segítségével bemutatták azt, hogy egy 6 kg-os porral oltó készülékkel, hogyan lehet eloltani egy személygépkocsiban keletkezett motortüzet.

 

idesuss_budaors_napja_2018szept1_tuzoltok_3_ego_auto_oltas2

 

Ezután egy közlekedési baleset következtében autóban rekedt személy mentését szimulálták a Budaörsi Mentőállomás kollégáinak bevonásával, végül a roncs autót begyújtották és a gyorsbeavatkozó eszköz segítségével eloltották a gépjármű tüzet.

 

idesuss_budaors_napja_2018szept1_tuzoltok_1_mentok

 

A legkisebbek örömére a bemutató végeztével a gépjárműfecskendő tetejére is fel lehetett menni.

Szeptember elsején és másodikán a Budaörsi Air Show 2018 elnevezésű eseményen tűzoltó gépjármű és szakfelszerelés-ismereti programmal várták érdeklődőket a reptéren. A bátrabbak az eszközöket is kipróbálhatták.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.