Egészségnap Budaörsön

(Budaörs, 2018. augusztus 18. – Budaörsi Infó) A Tegyünk Együtt Városunkért Egyesület 2018. szeptember 8-án rendezi meg az első Egészségnap rendezvényét az Budaörsi 1. Számú Általános Iskolában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

A rendezvény 10 órakor kezdődik és 18 óráig tart.

Az egész napos szűrővizsgálatokon túl gyermekek fejlődésével kapcsolatos előadások, színes gyermekprogramok, ingyenes ebéd és gyümölcssaláta várja a rendezvényre látogatókat.

A rendezvény ötletgazdája és megvalósítója Nagyné Gál Edit a Budaörsi Infónak elmondta, hogy óvodapedagógusként fontos számára, mind az egészség, mind a gyermekek fejlődésével, esetleges problémáikkal való foglalkozás.

“Az előadások témái is ezek köré szerveződtek, ezek úgy gondolom minden gyermeket nevelő családnak, illetve a pedagógusoknak is fontosak, és hasznos információkat tartalmaznak. A Facebook-on az előadókról is rövidesen részletesen lehet tájékozódni, aki nem ismerné őket.”

 

Első ízben rendezik meg az Egészségnapot Budaörsön. A rendezvény 2018. szeptember 8-án 10-18 óráig tart, helyszíne a Budaörsi 1. sz. Általános Iskola.

Minden korosztályból várnak érdeklődőket (a kisgyermekes családoktól a kamaszgyermeket nevelőkig, az időseket, a szociális és pedagógiai területen tevékenykedőket), hiszen az egészség nem kor függő.

Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen az aktuális egészségi állapotunk. Erre kaphatnak választ azok, akik igénybe veszik a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló CREDO egészségügyi szűrőbuszban nyújtott vizsgálatokat, melyek vércukorszintmérés, lisztérzékenység, testállapot felmérés INBODY gép használatával és a nyaralás végén mindenképpen aktuális egy melanoma szűrés.

A délelőtti időszakban a megnyitót követően zumbázással üdíthetjük fel a testünket és a lelkünket, melyen gyermekek, felnőttek együtt táncolhatnak.

Majd az egészségtudatosság jegyében élvezhetnek a gyerekek egy bábelőadást a Mesebatyu Társulat előadásában.

Az első 200 regisztrálót egy fantasztikus, díjnyertes ebéddel várják, melyet a Friedmann étterem szakácsai – Besztercán János és Friedrich Gergő – készítenek. Ez az étel nyerte meg az Országos Közétkeztetési Verseny első díját, az „Év Közétkeztetője” címet. Emellett egész nap gyümölcssalátával várják a vitaminra vágyókat.

A délutáni időszakban olyan tematikus előadásokat hallhatnak az érdeklődők, melyek középpontjában a gyermekek állnak, egészen kisgyermekkortól a kamaszkorig.

Az előadók területük neves képviselői, szakértői. Nemcsak a gyermekes családok, hanem minden érdeklődő gazdagodhat új ismeretekkel, segítséget kaphat olyan kérdésekben, mely akár a saját családjában, vagy tágabb környezetében gyermekek fejlődésével összefügg.

A gyermekek számára különböző játék -és kézműves tevékenységekkel, mozgásos játékkal készülnek.
Aki  különleges sporteszközt szeretne megismerni, kipróbálni, annak ingyen segway használatot is biztosítanak.

 

A szervező egyesületről:

TEGYÜNK EGYÜTT VÁROSUNKÉRT EGYESÜLET

A Tegyünk Együtt Városunkért Egyesületet 2017-ben alapították meg lelkes budaörsiek. Elsősorban a budaörsi lakosság közösségi életének színesítését, formálását, közösségi erejének növelését és a városhoz tartozás érzését szeretnék erősíteni tevékenységük által.

 

Az EGYESÜLET FŐ CÉLJAI:

– Segíteni a budaörsi lakosokat, hogy véleményüket tapasztalataikat és igényeiket kifejezhessék és ennek megfelelően képviseljék az érdekeiket a megfelelő társadalmi fórumokon.

– Részt venni tevékenységükkel a családok társadalmi környezetének javításában az egészségmegőrzés és a közbiztonság területén.

– Működésükön keresztül népszerűsíteni a család és a gyermeknevelés fontosságát és értékeit.

– Együttműködni más civil szervezetekkel.

– Segíteni a családokat, az időseket, a fiatalokat és a rászorulókat

– Óvni és védeni a környezetünket, természeti értékeinket, segítsük a fenntarthatóságra nevelést a lakossággal közösen, különösen Budaörs természeti értékeinek megóvását illetően.

 

Az őszi időszakra tervezett programok:

– Családi közbiztonsági napmely főként a rendőrség és polgárőrség gyakorlati együttműködését mutatja be számos kiegészítő programmal.

– A másik program a reneszánszhoz, kifejezetten Mátyás királyhoz kötődik. Reneszánsz felvonulással, koronázási ceremónia megelevenítésével, korhű játékokkal, óvódástól-középiskolás korosztályig bezárólag a témával kapcsolatos kiállítással egybekötött rajzversennyel (értékes díjakkal), illetve a nap zárásaként bállal.
Mindkét program szervezés alatt van még. Programjaikat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával tudják megvalósítani.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.