A Budaörsi Sport Club újra a Bajnokok Ligájában!

(Budaörs, 2018. július 11. –  Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata ezüstérmet szerzett a 2017/2018-as magyar bajnokságban, ezzel megszakítás nélkül tizenhatodszor vívta ki annak a lehetőségét, hogy nevezzen az Európai Asztalitenisz Szövetség kupasorozatába.

 

 

Az egyesület és a szakosztály vezetése több irányban megbeszéléseket folytatott abban a kérdésben, hogy a nemzetközi kupával járó költségeket be tudja e vállalni. A szponzoraikkal, és a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel történt megbeszélések terén is biztatóan eredményesek voltak az egyeztetések, és tudva azt, hogy Budaörs Város önkormányzata mögöttük áll úgy döntöttek, hogy neveznek, így nem szakad meg a 2003 óta tartó hagyomány.

A 2018/2019-es nemzetközi kupára a Budaörsi Sport Club az egyetlen magyar egyesület, amely beadta a nevezését. Az Európai Asztalitenisz Szövetség az eddigi eredményeink alapján, valamint egy speciális pontszámítási rendszer eredményeképp a Bajnokok Ligájába emelte, sorolta a csapatot.

A budaörsi csapatot jelenleg Európa legjobb 12 csapata között tartják számon. Az elmúlt hétvégén került sor a sorsolásra. A négy darab háromcsapatos csoportból a budaörsi csapat az „A” jelűbe kaptak besorolást, két ellenfelük közül az egyik a Bajnokok Ligája címvédője, a horvát Dr. Casl gárdája, a másik pedig az ETTU Kupa aktuális bajnoka, a francia Metz TT.

A csapattal kapcsolatos hír még, hogy a 2018/2019-es szezonra megállapodtak Lovas Petrával, aki Európa-bajnok és olimpikon is volt. Remélik, hogy Petra rutinja és tudása újabb sikerekhez segítik a csapatot a hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Lovas Petra érkezésével a szakosztály továbbra is tartja azt az irányt, hogy kizárólag magyar játékosokkal kívánja felvenni a küzdelmet a hazai és nemzetközi, számos idegenlégióssal felálló ellenfeleivel.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatának játékosai a 2018/2019-es szezonban: Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra és Nagyváradi Mercédesz

Céljuk, hogy a lehető legmagasabb szinten képviseljék az egyesületet, Budaörs Városát, szponzoraikat, támogatóikat és a magyar asztaliteniszt a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.