Bemutatkozik a budaörsi Vöröskereszt munkatársa: Földvári Nagy Éva

(Budaörs, 2018. június 27. – Budaörsi Infó) A helyi Vöröskereszt aktív munkájáról korábbi cikkeinkben már olvashattak. Nemrégiben vezetőváltás volt a szervezetnél, így szeretnénk megismertetni olvasóinkkal az új munkatársat, akinek sok sikert kívánunk tevékenységéhez! 

 

Földvári Nagy Éva 2018 januárjában lett a Vöröskereszt budaörsi alapszervezetének munkatársa. Szerkesztőségünk kérdésére elmondta, hogy azért jelentkezett erre a munkára, mert tetszett neki a feladatkörének sokszínűsége, és hogy emberekkel kell foglalkoznia.

“A magam módján mindig segítettem, ahogy tudtam, örülök neki, hogy ezt most szervezeti keretek között tehetem meg.”

 

verado_megbecsulesi_unnepseg2015_voroskereszt23

 

Milyen feladatokat látsz el a helyi szervezetnél?

“Feladataim közé tartozik a véradások szervezése, elsősegélynyújtó vizsga, elsősegélynyújtó tanfolyamok, munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezése, adományok gyűjtése, kiosztása, önkéntesek, vöröskeresztes, ifjúsági vöröskeresztes tagok toborzása.

A nyári szezonban sok felkérés érkezik hozzám rendezvényeken, céges rendezvényen való részvételre, elsősegélynyújtó bemutatókat kérnek elsősorban. Ez időszakban vannak az elsősegélynyújtó versenyek területi, megyei fordulói, ez szintén összehangolt szervezést igényel.”

 

Milyen programokat tervezel a közeljövőben? Milyen távlati terveid vannak?

“Sok tervem van, közöttük, hogy még több új véradó helyszínt beszervezzek, elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezni, minél több munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamot, szeretném a területet a két évvel ezelőtti szintre, vagy talán annál is jobb állapotba hozni.

Szeretném iskolákkal felvenni a kapcsolatot, bemutatni, miért is jó vöröskeresztesnek lenni, mi mindenben tudunk segíteni ezáltal a rászorulókon vagy egymáson.”

 

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

“Nagyon jó érzés, ha tudok segíteni valakinek egy probléma megoldásában, akár abban, hogy fél nap alatt tüzelőt tudtunk keríteni télen, akár abban, hogy jó helyre irányítom, ha problémája van, vagy összejön a műtéthez szükséges vérmennyiség. Az is nagyon jó érzés, hogy sok és sokféle embert ismerek meg, akik munkámban és egymásnak is tudnak segíteni. Viszonylak nagy terület tartozik hozzám, elég sokat vagyok úton, változatos a helyszín és a munka egyaránt.”

 

hajlektalan_hajlektalansag_etelosztas_voroskereszt_0

 

Miért ajánlanád másnak hogy csatlakozzon a szervezethez?

“Mert jó segíteni, és nagyon sok mindenben együtt, tapasztalatainkat, ismereteinket összeadva nagyobb sikereket érhetünk el.

Fiataloknak érdekes lehet egy olyan szervezethez csatlakozni, ami az önkéntes segítésen alapul, megtanulni például az újraélesztési technikákat.

Végzett imitátorként is érdekes és nagyon hasznos munkát tudnak végezni, nem utolsó sorban egy jó csapat tagjai lehetnek, akik a szabad idejüket nagyon hasznos elfoglaltsággal töltik el.”

 
Mi okoz nehézséget a munkádban?

“Ami a szépsége, az a nehézsége is. Néha három felé kellene szakadni, akkor sem biztos, hogy mindent el tudnék végezni, amit szeretnék vagy amire igény lenne.”

 

A Vöröskeresztes munkádat és a magán életedet külön tudod választani?

“Ez igen nehéz, mivel kötetlen a munkaidőm, de az sem könnyíti meg a különválasztást, amikor nem tudok segíteni. Ilyenkor még otthon is töröm a fejem, mi lehetne a megoldás.”

 

voroskereszt

 

Hogyan lehet ruha- vagy bármilyen másmilyen adományokat eljuttatni a szervezethez és mikor, és hová?

“Ha valaki ruhát szeretne adományozni rászorulóknak, ezt fogadási időben tudja megtenni Budaörsön, Deák Ferenc u. 12. szám alatt.

JÚLIUS 1-től viszont a FOGADÁSI IDŐ VÁLTOZIK!!

HÉTFŐNKÉNT 08.00-12.00-ig leszünk nyitva, a CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁNI NYITVA TARTÁS MEGSZŰNIK!

A KÉRÉSEM AZ LENNE MINDEN ADOMÁNYOZNI SZÁNDÉKOZÓHOZ, HOGY TISZTA, JÓ ÁLLAPOTÚ, AZ ÉVSZAKNAK MEGFELELŐ RUHÁT HOZZON, mert nem tudunk, csak kis mennyiséget tárolni.

Ha valaki tartós használati cikket szeretne felajánlani, kérem, küldjön róla fotót a budaors@voroskereszt.hu email-címre, mert megpróbálunk egyből rászorulót keresni, ezeket sem tudjuk helyhiány miatt tárolni.”

 

Jó munkát kívánunk!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.