Macskaalomba rejtve csempészték a drogot az országba

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) Felderítő Osztály nyomozóinak tudomására jutott, hogy a 41 éves M. Attila megbízásából B. Miklós 48 éves budapesti lakos heti rendszerességgel szállít kábítószert Hollandiából Magyarországra.

 

 

A VMRFK munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozóival közösen 2018. április 28-án hajnalban a főváros XIV. kerületében egy parkolóban elfogták B. Miklóst, aki személyautójával akkor érkezett meg Hollandiából.

A jármű átvizsgálása alkalmával a csomagtartóban egy macskaalmot tartalmazó lezárt dobozban 2 kilogramm amfetamint, egy macskaeledeles dobozban pedig 2 kilogramm kokaint találtak a rendőrök. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint.

A TEK munkatársai M. Attilát egy XIII. kerületi lakásban érték tetten, ahol hat társával együtt éppen kokaint fogyasztott.

A KR NNI nyomozói B. Miklóst és M. Attilát kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. Az M. Attila társaságában elfogott hat kábítószer-fogyasztót a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, velük szemben kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt a BRFK folytatja a nyomozást. – police.hu –

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.