Az AWS a jövő héten utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra

A jövő héten utazik az AWS Lisszabonba, ahol Magyarország képviseletében lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon. A modern metált játszó zenekar hétfőn az Akvárium Klubban búcsúzott hazai rajongóitól.

 

“Nagyon fontos, hogy nagyon sokan szorítanak nekünk. A felkészülés jól sikerült, Amszterdamban négyezer ember előtt léphettünk fel és adtuk elő a Viszlát nyárt” – mondta Siklósi Örs, az AWS énekese.

A csapat a május 10-i második elődöntőben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen, amelynek elődöntőit, illetve a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben a többi versenyzőt is bemutatják.

Az utazó stábot elkíséri Tér Sebestyén vlogger, aki megnyerte A Dal 2018 lisszaboni videobloggere pályázatot és a kulisszák mögül is tudósítani fog A Dal Facebook-oldalán.

Az AWS és a Viszlát nyár című szám februárban nyerte meg A Dal 2018 című showműsort, ezzel vívta ki a jogot, hogy induljon az Eurovíziós Dalfesztiválon. A zenekar tinikből alakult Budakeszin 2006-ban és már három stúdióalbumot (Fata Morgana – 2011, Égésföld – 2014, Kint a vízből – 2016) jelentetett meg. A csapatban jelenleg is játszik négy alapító tag (Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, valamint Veress Áron dobos), hozzájuk csatlakozott 2017 elején Schiszler Soma basszusgitáros.

 

aws_eurivizio2_2018apr

Siklósi Őrs énekes, Schiszler Soma basszusgitáros, Veress Áron dobos és Brucker Bence gitáros (b-j)

 

Az Akvárium Klubbeli hétfői sajtóesemény házigazdája Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd volt, a páros kommenttorként idén is együtt közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivált Lisszabonból. Mint elhangzott, az AWS gitárosa, Kökényes Dániel a minap kisebb balesetet szenvedett és megfigyelésre kórházban tartották, de nincs komolyabb baja, természetesen ő is utazik a portugál fővárosba.

Az AWS nemcsak Amszterdamban lépett fel a közelmúltban az Eurovíziós Dalfesztiválhoz kapcsolódó felvezető eseményen, hanem Madridban is járt és találkozott a verseny számos további indulójával. A dalfesztiválon 43 ország indul idén.

“A kinti színpadi produkcióról annyit árulhatunk el, hogy a lángok a lisszaboni arénában is fel fognak csapni az előadásunk alatt. Most csak egy vokalista lehet majd velünk, Schwartz Dávid, viszont a srácok a zenekarból is vokálozni fognak” – árulta el Siklósi Örs. Az énekes korábban az MTI-nek elmondta: nem tudja, mire számíthatnak a versenyen, de meg fogják mutatni a metálzene erejét Lisszabonban.

Az AWS minikoncertet adott hétfőn az Akvárium Klubban.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.