XVII. Virágok vetélkedése Budaörsön

(Budaörs, 2018. április 5. – Budaörsi Infó) Idén is megrendezik Budaörsön a Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozóját Domokos Pál Péter Emlékére 2018. május 8-án, kedden 14 órától.

 

 

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban tizenhetedik alkalommal rendezik meg a találkozót, amely az ötnapos rendezvény második fordulójának és a gálaműsorának is a helyszíne.

A nyílt találkozóvak a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános- és középiskolás korú növendékeknek kínálnak versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal lehet. Főleg régi stílusú magyar népdalok vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várják önálló előadásban és népviseletben.

 

17_05_09_Viragok_vetelkedese (2)

 

Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

Nevezési lapként egy félbehajtott A/4-es méretű lapot kérnek leadni, melynek külsejét az énekes a témának megfelelően színezi ki, feltünteti rajta nevét, iskoláját vagy életkorát.

Belül a választott dalokat, 1.-2. osztályosok legkevesebb hármat, 3-4-esek legkevesebb négyet, nagyobbaknál legkevesebb ötöt kérnek felsorolni a forrás feltüntetésével.

A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy vagy két dalt kell elénekelni. Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva. Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket.

A zsűri az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint a legsikerültebb nevezési lapokat és a népviseletet külön jutalmazza.

 

A bemutató után, amíg a zsűri felkészül a hallottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltik az időt.

 

2016_viragok_vetelkedese31

 

Részletes program:

Érkezés, regisztráció 2018. május 8-án 13 órától  – 14 óráig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban, (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.)

A dalok bemutatása 14 órától 16 óráig tart két helyszínen egy időben (színház terem, Galéria terem).

Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16:45-ig. Értékelés 16:45-től.

(A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.)

A műsoridő keretei miatt a három korcsoportból (1-4 oszt, 5-8 oszt. Középiskolás) korosztályonként 40 fő jelentkezését tudják fogadni a beérkezés sorrendjében.

 

A jelentkezési határidő 2018. április 20, a www.gyepuk.hu honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.