Különdíjat kaptak a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola diákjai

(Budaörs, 2018. február 2. – Budaörsi Infó) 2018. február 28-án tartották a FIT Kaland Országos Tehetségverseny budapesti regionális eredményhirdetését, amelynek díjátadó ünnepségén Hemrik László, a Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeumpedagógiai Módszertani Központjának osztályvezetője is részt vett. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) felső tagozatosoknak szóló Fiatal Tehetség (FIT) Programja által szervezett versenyre összesen 120 csapat jelentkezett, amelyből a budapesti régió legjobban teljesítő hét csapata mutatkozott be szerdán, az I. kerületi FIT-központban rendezett eseményen. Az ünnepélyes díjátadón az országos döntőbe jutott csapatokat is kihirdették. Budaörsi iskola lett az egyik különdíjas.

 

 

A több tudományterületet felölelő, negyedikes diákoknak szóló országos tanulmányi csapatverseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, amelyek a FIT Program öt képzési területéhez kapcsolódtak: robotika, természettudományos kísérletek, egészségügyi alapismeretek, pénzügyi tudatosság és az internetes tudatosság.

A budapesti régió legjobb hét csapata közül kettő jutott tovább a májusi országos döntőbe, míg a többi csapat a regionális dobogós helyeken és a különdíjakon osztozott.

 

Az eredmények:

 

Döntőbe jutottak:

· Kalandorok (Újpesti Karinthy Frigyes Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest) és az

· Okoskák (Széchenyi István Általános Iskola, Budapest)

 

Regionális helyezettek:

1. helyezés: BummRob (Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Budapest)

2. helyezés: Newton (Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola, Budapest)

3. helyezés: Hashtag kémiások (Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola, Budapest)

 

Különdíjasok:

· Sikkasztó bankigazgatók (Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola, Budaörs) és az

· Atomok (Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Budapest)

 

A díjazott csapatok az elismerő okleveleken túl a Ludwig Múzeum, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Takata járműipari vállalat, valamint a Hagyományok Háza által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodtak.

A FIT Kaland döntőjét az MCC Fiatal Tehetség Program 2018-as tavaszi országos pedagóguskonferenciáján rendezik meg Budapesten, ahol a csapatok értékelésében olyan neves személyek vesznek részt, mint dr. Kádár Annamária vagy dr. Bagdy Emőke pszichológus szakértők, akik a Fiatal Tehetség Program védnökei is egyben.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.