Dobogós helyezést értek el a budaörsi tűzoltók a Lépcsőfutó Országos Bajnokságon

(Budaörs, 2017. szeptember 24. – Budaörsi Infó) 2017. szeptember 23-án rendezték meg a 2017-es Lépcsőfutó Országos Bajnokságot, ahol a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai kiemelkedően szerepeltek. Gratulálunk!

 

Az immár tizennyolcadik országos lépcsőfutó versenyen az egyéni abszolút kategóriát Benőcs Zoltán, a tiszaújvárosi FER Tűzoltóság tűzoltója nyerte 2 perc 54 másodperces időeredménnyel. A párosok abszolút versenyében pedig Farkas Csaba őrnagy és Sági József százados, a váci katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltói bizonyultak a leggyorsabbnak, 3 perc 14 másodperces eredménnyel.
Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek.

Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében.

A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól.

 

lepcsofutas

Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre.

Az idén abszolút legjobb idővel Benőcs Zoltán (FER Tűzoltóság) hódította el az elsőséget, míg páros versenyben Farkas Csaba és Sági József (Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség) volt a leggyorsabb.

A verseny díjátadóján Palotai Zsolt Gábor elmondta, büszke arra, hogy már tizennyolcadik alkalommal ad otthont a főváros ennek az országos bajnokságnak, amelynek abszolút rekordját is egy fővárosi tűzoltó tartja. Mindemellett különösen örül annak, hogy a versenyt sérülések nélkül hajtották végre az indulók.

Az idei lépcsőfutáson második helyezést ért el Fejérné Hodut Éva és Gáspár Kitti.

 

21985892_10203784112639660_1121693487_o

Harmadik lett Gáspár Kinga és Nagy Enikő.

 

gasparkingatuzolto

A budaörsi versenyzőktől a megtudtuk, hogy a verseny legfőbb nehézsége az volt, hogy 23 emeletet kellett rohanni teljes védőfelszerelésben, ami megközelítőleg 25 kg.

Mindkét páros sokat készült a versenyre, a Kőhegyen és a Patkó utcai 10 emeletes panelépületekben gyakoroltak.

 

lepcsofutotuzolto

Gratulálunk a szép eredményhez!

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.