Lottóláz: mekkora az esélyed?

(Budaörs, 2017. augusztus 20. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Mind az ötös, mind a hatoslottó kiemelkedő főnyereménnyel kecsegtet, ezért újra egyre többen lottóznak.

 

 

A lottót nem véletlenül hívják a bolondok adójának, sokkal kevesebb esélyed van nyerni, mint amennyibe a szelvények kerülnek.

Vajon milyen főnyeremény mellett érné meg lottózni és most például melyik jobb ajánlat: az ötöslottó 2,875 milliárd forintos főnyereménye, vagy a hatoslottó 1,04 milliárdja, esetleg a Skandináv lottó 378 millió forintja?

Számodra akkor fair a játék, ha a befektetéseddel olyan összeget nyerhetsz, amekkora esélyed van erre.

Az ötöslottó főnyereményére 1:43,94 millió az esélyed, vagyis 250 forintos szelvényár mellett 10,99 milliárd forintnak kellene lennie a főnyereménynek. A jelenlegi főnyeremény 3,82-szorosa esetén lenne fair a játék a te szempontodból.

(A négyesnek 25,9 milliót kellene fizetnie – a múlt héten 2,1 milliót fizetett -, a hármasnak 308 ezret – múlt héten 19,9 ezret fizetett -, a kettesnek 11 ezer forintot, ami 1.530 Ft-ot fizetett a múlt héten.)

 

lottó_pénz_nyeremény

 

A hatoslottó főnyereményére 1:8.145.060 az esélyed, vagyis a főnyereménynek 2,03 milliárd forintnak kellene lennie, hogy fair legyen a játék a te szempontodból. Ez a jelenlegi nyeremény majdnem duplája.

A Skandináv lottó 1:3.362.260 nyerési esélye mellett a főnyereménynek 840,57 milliónak kellene lennie, ez a jelenlegi főnyeremény 2,2-szerese.

Az Eurojackpot nyerési esélye 1:95.344.200, kéteurós részvételi díj mellett adózás után 190 millió eurónak kellene lennie a nyereménynek, jelenleg bruttó 46 millió euró. (Az Eurojackpotból még adózni is kell.)

Tehát jelenleg akkor jársz a legjobban, ha egyáltalán nem lottózol, utána azzal, ha hatoslottót veszel.

S mi történik, ha véletlenül nyersz? Nem biztos, hogy akkora a boldogság, mint azt te vélnéd. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy inkább átok a lottónyeremény a legtöbb ember életében, mintsem áldás. Erről itt írtam. A cikkben arról is van szó, mit csinálj, ha véletlenül mégis megnyernéd a főnyereményt. 🙂

Az USA-ban már volt olyan, hogy két és félszerese volt a főnyeremény, mint a nyerési esély, mégsem játszotta meg senki az összes szelvénnyel a biztos nyerést. Ennek okáról pedig itt írtam.

S végül a csaló lottóklubok működéséről itt találsz egy cikket.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.