Még több életet menthetnek Budaörsön

(Budaörs, 2017. április 26. – Budaörsi Infó) A jelenlegi csúcstechnológiát képviselő, mellkas-kompressziós eszközt, szerzett be a Budaörsi Mentőállomás a Roche Magyarország Kft. által nyújtott támogatásból. Az eszköznek köszönhetően tovább javulnak az esélyei a térségben élő, sürgős ellátásra szoruló betegeknek.

 

 

Újabb értékes műszerrel gyarapodott a Budaörsi Mentőállomás, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche Magyarország Kft. összefogásának köszönhetően egy Lucas 2 típusú mellkas kompressziós eszközt tudtak beszerezni. A közel 4 millió forintba kerülő eszköz kategóriájában a jelenlegi csúcstechnológiát képviseli, és segítségével jelentős mértékben nőhetnek a sürgős ellátásra szorulók túlélési esélyei.

A berendezés nagy segítséget nyújt elhúzódó újraélesztések esetén, a személyzet kiváltása révén. Ily módon lehetővé válik, hogy 2 fő felszabaduljon és a további ellátásban segédkezzen. Különös jelentőséggel bírhat kihűlt-, helyszíni vérrögoldó kezelésben részesült-, vagy más okból hosszadalmas újraélesztésre szoruló betegek ellátásakor. A készülék garantálja a folyamatos, egyenletes és jó minőségű mellkas-kompressziók kivitelezését valamint lehetőséget nyújt a folyamatos mellkas-kompressziók melletti történő kórházba szállításra is.

A Budaörsi Mentőállomás 32 fővel és két autóval látja el a Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi kistérséget, mintegy 150-200 ezer ember ellátását biztosítva.

„A mostani eszközbeszerzéssel újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy minél korszerűbben felszerelt mentőautókat küldhessünk ki az arra rászorulókhoz. Az új mellkas-kompressziós eszköz megvásárlása azért is volt fontos számunkra, mert ugyan ritkábban, használjuk majd valószínűleg, de amikor szükség van rá akkor nélkülözhetetlen. Nagy örömömre szolgál, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche ismét segítségünkre sietett, és bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségük a támogatásunkra” – mondta el Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője.

 

nagy_gabor_mento_allomas

Nagy Gábor

 

A vállalatnak köszönhetően 2014-ben egy, a WHO által is ajánlott, csúcsminőségű, Lifepak 15 defibrillátorhoz jutott hozzá a mentőállomás. 2015-ben az eszközparkot tovább gyarapították, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche Magyarország Kft. összefogásának köszönhetően egy HT70P Symbol típusú lélegeztetőgépet vásároltak.

A közel 3,5 millió forintba kerülő csúcstechnológiát képviselő eszköz segítségével jelentős mértékben nőnek a sürgős ellátásra szorulók túlélési esélyei. A berendezés lényegesen egyszerűbbé teszi a traumás, eszméletüket elveszítő, spontán légzésre nem képes betegek lélegeztetését.

Szemben a ballonos eszközökkel, a HT70P Symbol automatikusan gondoskodik a lélegeztetésről, megkönnyítve így a mentő személyzetének munkáját, illetve lehetővé teszi, hogy szükség esetén nagyobb figyelmet fordítsanak egyéb feladatokra. A korábbi készülékeknél kisebb, könnyebb berendezés további előnye, hogy a gyermekeknél is használható.

“2016-ban az eszközfejlesztés folytatódott a már említett Lucas 2 típusú mellkas kompressziós eszközzel. A Roche Magyarország kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségek támogatását. Mivel a vállalat magyarországi központja Budaörsön található, célul tűzte ki a Budaörsi mentőállomás programszerű segítését.” – jelezte Steve Casella a Roche Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.